1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakırlı Müslümanlardan Suriye Halkına Yardım
Diyarbakırlı Müslümanlardan Suriye Halkına Yardım

Diyarbakırlı Müslümanlardan Suriye Halkına Yardım

Diyarbakır'da Medav ve İhvan-Der tarafından toplanılan yardımlar Suriye'ye gönderildi.

25 Ocak 2015 Pazar 20:37A+A-

Medav ve İhvan-Der tarafından toplanılan yardımlar Suriye'ye gönderildi.

ihvander-20150123--01.jpg

ihvander-20150123--02.jpg

ihvander-20150123--03.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Bismillahirrahmanirrahim

"Size ne oluyor da Allah yolunda: "Ey Rabbimiz! Bizi, halkı zalim olan bu şehirden çıkar. Bize katından bir sahip ve yardımcı gönder" diyen mustazaf (zavallı) erkek, kadın ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz?" (Nisa: 75)

Zalim Esed Suriye’de 4 yılda 300 binden fazla insanı katletti. 200 binden fazla insan zindanlarda işkence altında, 4 milyondan fazla insan başka ülkelerde, 6 milyondan fazla insan Suriye içinde mülteci olarak yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, Suriye’nin halen Esed’in kontrolü altındaki kısmı tam anlamıyla açık cezaevi konumunda.

Geçen hafta Esed’in canileri helikopterlerle Haseke kentine bağlı Hanse köyünde bulunan hayvan pazarına "varil bombasıyla" saldırı düzenledi. Saldırıda 160 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi de yaralandı. Varil bombalı saldırı sonucu hayvan pazarı kan gölüne döndüğü, bombanın parça tesirli olması dolayısıyla cesetlerin tanınmaz halde olduğu, ölenler arasında kadın ve çocuklarında olduğu bildirildi görgü tanıklarınca. Aynı gün tüm Suriye’de en az 250 civarında sivil katledildi Esed canilerince.

Bu manzara Suriye’de yeni yaşanmıyor, 4 yıldır neredeyse her hafta yaşanıyor, Suriye’de her gün ortalama 50 civarında masum insan Esed canavarlarınca varil bombalarıyla, keskin nişancılarca, işkence ile katlediliyor ve şu ana kadar katledilenlerin sayısı 300 bin civarına ulaşmış durumda.

Birleşmiş Milletler gerçekten bir leş olduğunu ortaya koyarak, bu katliamları önlemeye çalışmak bir yana, ölümleri saymayı bile bıraktı. Pariste Charlie Hebdo saldırısında 12 kişinin öldürülmesi üzerine dünyayı ayağa kaldıranlar, Suriye’de her gün onlarca kişinin katledilmesini görmüyorlar ve saymıyorlar bile. Çünkü batı ve içimizdeki batıcılar Müslümanları insan saymıyorlar.

Esed’in zulmü sadece bu katliamla sınırlı değil. 4 yıldır Esed zulmünün devam ettiği Suriye'de zalim Esed, Şam kırsalındaki bölgelere ambargo uygulamaya devam ediyor. Duma bölgesinde, açlıktan, soğuktan ve ilaç yokluğundan geçen ay 5 çocuk hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 5 çocuk arasında, ikisi daha yeni dünyaya gelen Fatma ve Abdurrahman ismi verilen ikizler. İkizlerin minik bedenleri soğuğa dayanamayınca, beraber doğdukları gibi, yine beraber yaşama veda etti.

Suriye insan hakları gözlemcileri suriye’de son bir hafta içinde soğuktan 14 kişinin öldüğünü açıkladı. ölen 14 kişiden 8’i çocuk. Açıklamada “Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmüş olmasıyla birlikte soğuktan ölüm vakalarının artığı tespit edilmiştir” dendi. Mültecilerin barınacakları yerleri olmadığından, bölgede soğukla mücadelede ölüm kalım savaşı veriliyor.

Suriye içerisinde yaklaşık 10 milyon kişi muhacir durumuna düşmüş. Bu insanların bir kısmı köylerde veya daha iç kesimlerde akrabalarının yanına sığınmışlar. Bir kısmı çadırlarda veya naylonlarla oluşturduğu muhafazalıklarda yaşıyor. Bir kısmı ise hangar, okul, yurt gibi yerlerde topluca yaşamakta... Muhaliflerin ellerindeki bölgelerin tamamına yakın yerlerde un yok, elektrik yok, su yok ve yakacak yok. Kışı geçirdiğimiz şu günlerde insanların barındığı yerlerin çoğunda hiçbir ısıtıcı yok. Özellikle fırınlar ve ısıtıcılar elektrik veya mazot ile çalıştığı için bu insanlar hem açlıkla hem de soğukla boğuşuyor. Bazı insanlar bulabildikleri yemekleri pişirebilmek için zeytin çekirdeğini ve yapraklarını yakacak olarak kullanıyor. Başta Halep ve İdlib olmak üzere birçok merkezde aylardır çöp toplanmıyor. Bu durum büyük bir salgın riskini de beraberinde getiriyor. Özetle: Suriye’de 10 milyon insan açlık ve salgın tehlikesiyle karşı karşıya.

Bu durumu kanıksamak, duyarsızlaşmak, görmezden gelmek, kendisinden başkasını düşünmemek değil bir Müslüman, sıradan bir insanın bile yapabileceği bir davranış değildir. Peygamberimiz ahirette kurtuluşa erişecek gerçek Müslümanın bu konudaki en temel vasfını, “kişi kendisi için istediğini Mümin kardeşi içinde istemedikçe cennete giremez” sözüyle açıklığa kavuşturmuştur.

Suriye’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor, buna hiçbir şekilde lakayt kalamayız. Suni sınırlarla birbirimizden ayrılmış olsakta bu insanlar bizim kardeşlerimiz. Sorunlar geçici fakat Allahın izniyle kardeşliğimiz kıyamete kadar devam edecek. Bu kardeşlerimizin zor zamanlarında yanlarında olmak boynumuzun borcudur.

Kardeş olmak, bir olmak, ümmet olmak yüreğindeki tüm sınırları aşıp en uzak memleketleri yakınında hissetmek, açlıktan bayılan her muhtacın, haksız yere öldürülerek yere düşen her mazlumun canını kendi canından bir parça bilmektir.

Kardeş olmak sıcak yuvanızda çocuğunuza her baktığınızda günahsız bebeklerin parçalanmış bedenleri aklınıza gelip kendi çocuğunuzu okşamaya ellerinizin uzanamamasıdır.

Tüm bu sorumluluklarımızın bilinciyle bizler 4 yıldır mazlum Suriye halkının haklı davasının yanındayız. Eylemlerimizle, yardımlarımızla onların yanında durduğumuzu ortaya koymaya çalıştık bu güne değin. Bundan sonrada haklı davalarında başarıya ulaşıncaya kadar onların yanında duracak, herkes sussa da biz susmayacak, herkes unutsa da biz unutmayacak, herkes yardımı kesse de biz kesmeyeceğiz inşallah.

Hemen yanı başında kardeşlerimizin ölümünden Allah indinde sorumlu duruma düşmemek için, imkanlarımızı zorlayarakta olsa onlara yardım edebilmek amacıyla; MEDAV(medrese alimleri vakfı) ve İHVAN-DER olarak duyarlı üye ve gönüllülerimizin katkılarıyla oluşturduğumuz kuru gıda,battaniye,yatak süngeri ve kışlık elbiselerden oluşan 4 tır dolusu insani yardım malzemesini, Allah’ın izniyle Suriye’de açlık ve soğukla boğuşan mazlumların yarasına bir nebze de olsa merhem olması için gönderiyoruz. Bu tırlarımız  inşaallah Suriye'deki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Lojistik Merkezi aracılığıyla Suriye’nin iç hattında bulunan ve acil yardıma muhtaç olan bölgelere ulaştırılacaktır.

Suriye’de gün geçtikçe daha da derinleşen insani krize bir kez daha müdahil olabilmek, Esed’in varil bombalarının yanı sıra açlık ve soğukla da mücadele eden mazlum Suriye halkına destek olabilmek amacıyla uğurladığımız tırlarımızın bir kısmı Kilis öncüpınar sınır kapısından kürt bölgesine, bir kısmı ise reyhanlıdan suriyenin diğer iç kısımlarına ulaştırılacaktır.

MEDAV ve İHVANDER önderliğinde teşkil edilen bu yardımlara katkı sağlayan tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, ecirlerinin rabbimiz tarafından kendilerine kat kat verilmesini diliyoruz

Bu yardımlarımızla kanayan yarayı dindiremesek te, mazlum Suriye halkının yarasına en azından bir nebzede olsun merhem olması, zalimin karşısında ve mazlumun yanında olduğumuzun belli olması, en önemlisi de hesap günü Rabbimizin katında mazeretimiz olması umudundayız. . Ve bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yarımlarımız ve eylemlerimiz ile bu kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Rabbimiz imanlarımızı sahih, amellerimizi salih, niyetlerimizi halis kılsın, bu tırlara az çok katkı sağlayan herkesin infaklarını ve çabalarını kabul buyursun, dünyada izzete, ahirette kurtuluşumuza vesile kılsın.

MEDAV(MEDRESE ALİMLERİ VAKFI)

İHVAN-DER(İLİM,AHLAK VE KARDEŞLİK DERNEĞİ)

HABERE YORUM KAT

3 Yorum