1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Diyarbakır’da PKK’ya Silah Bırakma Çağrısı Yapılacak!
Diyarbakır’da PKK’ya Silah Bırakma Çağrısı Yapılacak!

Diyarbakır’da PKK’ya Silah Bırakma Çağrısı Yapılacak!

Diyarbakır’da 500’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu tarafından çatışma olaylarının son bulması için yürüyüş düzenlenecek.

14 Eylül 2015 Pazartesi 08:55A+A-

Sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan yazılı açıklamada, aralarında Alternatif Yaşam Derneği (Ayder), Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) ve Anadolu Platformu’nun da yer aldığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 500’ü aşkın sivil toplum kuruluşunun 15 Eylül Salı günü Diyarbakır’da bir araya gelerek, “Tek ses tek yürek” sloganıyla yürüyüş gerçekleştireceği bildirildi.

Yürüyüşün, sessiz bir şekilde ellerinde karanfiller taşıyacak kanaat önderleri ve aktivistlerin de katılımıyla tarihi Ulu Cami önünde 12.40’da başlayıp Dağkapı Meydanı’na kadar devam edeceği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

“Dağkapı Meydanı’nda son günlerde şiddetini her geçen gün artıran çatışma olayları hakkında deklarasyon yayınlanacak. Türkçe ve Kürtçe okunacak bildiride PKK’ya silah bırakma çağrısı yapılacak, siyasilere, devlete ve kamuoyuna önemli mesajlar verilecek. Bölgede bulunan 500 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek yapacağı çağrı bir ilk olacak.”.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum