1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır'da Binlerce Kişi Hakaret Karikatürlerini Protesto Etti
Diyarbakır'da Binlerce Kişi Hakaret Karikatürlerini Protesto Etti

Diyarbakır'da Binlerce Kişi Hakaret Karikatürlerini Protesto Etti

Peygamber Sevdalıları Platformu, Diyarbakır'da binlerce kişinin katıldığı bir gösteri yaptı.

24 Ocak 2015 Cumartesi 23:15A+A-

Geniş güvenlik önlemleri alınan mitinge Hüda- Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve parti yöneticileri de katıldı. Fransız Charlie Hebdo mizah dergisi aleyhinde dövizlerin yanı sıra, 'Kürdistan'da Hizbullahım', 'Filistin'de Hamasım', 'Çeçenistan'da Şeyh Şamilim', 'Amerika'da Malcom X'im', 'Cizre'de Şeyh Zeki'yim', 'Charlie'nin şeytanları Peygamberime dil uzatma', 'Lanet olsun biz Charlieyiz diyenlere' pankartları açıldı.

Charlie Hebdo dergisi aleyhinde Türkçe ve Kürtçe sloganların atıldığı, ilahilerin okunduğu, tekbir getirilen mitingde ilk konuşmayı Kürtçe yapan molla Beşir Şimşek, Peygamber Sevdalıları'nın tarihte hiç bir zaman küfre boyun eğmediğini ve eğmeyeceklerini söyledi. Mitingde Türkçe konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Molla Osman Teyfur,  peygambere savaş açanların tarih boyunca hep kaybettiklerini söyledi. 

'Asıl terörist sizlersiniz'

Kendi namuslarına, şahıslarına dil uzatanları Allah için affedebileceklerini, ancak Allah'ın Resülüne yapılacak saldırı ve hakaretleri asla kabul etmeyeceklerini belirten Osman Teyfur, şunları söyledi:

"Bizler diyoruz ki; sizler Allah Resulüne düşman oldukça bizler size düşman olacağız. Çünkü bizler; Allah Resulünün dostunu dost, düşmanını düşman kabul etmişiz. Siz kimsiniz ki; Allah Resulünü terörist ilan ediyorsunuz? Sizler yeryüzünü ifsad eden, nesilleri mahveden insanları ve insani değerleri ayaklar altına alan emperyalistlersiniz. Sizler topraklarımızı, coğrafyamızı işgal ettiniz. Evlerimizi başlarımıza yıktınız. Namuslarımızı tarumar ettiniz. Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızı çaldınız. Sonra da Muhammedi bir ruha direnenleri terörizmle suçladınız. Asıl terörist sizlersiniz." 

Sık sık, "Peygambere uzanan eller kırılsın" sloganlarının atıldığı miting, okunan duaların ardından sona erdi.

diyarbakir_protesto_charlie_hebdo_main.jpg

Kaynak: DHA, AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum