1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır'da Askere Saldırı: Astsubay Başından Vuruldu
Diyarbakır'da Askere Saldırı: Astsubay Başından Vuruldu

Diyarbakır'da Askere Saldırı: Astsubay Başından Vuruldu

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde eşi ile pazara giden 1 astsubay maskeli kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan Astsubay'ın hayati tehlikesi olduğu açıklandı.

29 Ekim 2014 Çarşamba 17:58A+A-

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Alay semt pazarına eşi ile birlikte gelen bir astsubay, kendisini takip eden kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Ağır yaralanan astsubay, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Kaçan saldırganları arama çalışması devam ediyor.

Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda görevli olduğu belirtilen ve adı henüz açıklanmayan astsubay beraberinde eşi ile birlikte pazarda alış veriş yaparken, arkadan yaklaşan ve yüzleri maske ile kapalı 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırganların başına silahla ateş açtığı Astsubay hastaneye kaldırıldı. Astsubay'un durumunun kritik olduğu açıklandı.

Polis, olayın ardından saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı. Bölgeye çok sayıda Özel Hareket Polis timleri de sevk edildi.

Genelkurmay'dan açıklama

"Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralımıza acil şifalar diliyoruz" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Saat 16.50 sularında, Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi Kırat mahallesi Çarşamba pazarında ailesi yanında olduğu halde alışveriş yapmakta olan Hv.Astsb.Üçvş. Nejdet Aydoğdu yüzleri maskeli, kimlikleri ve eşgalleri henüz belirlenemeyen iki kişi tarafından, yakın mesafeden başına ateş edilmek suretiyle ağır yaralanmıştır. Personelimizin sağlık durumu stabil olup yoğun bakımda tedavisine devam edilmektedir. Hayati tehlikesi mevcuttur"

HABERE YORUM KAT

3 Yorum