1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Diyarbakır’da 72 Kurum İşgalci İsrail’i Lanetledi!
Diyarbakır’da 72 Kurum İşgalci İsrail’i Lanetledi!

Diyarbakır’da 72 Kurum İşgalci İsrail’i Lanetledi!

İşgalci İsrail’in Mescidi Aksa’ya yönelik saldırısı Diyarbakır’da 72 kurum tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla lanetlendi.

07 Kasım 2014 Cuma 19:15A+A-

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, Mustazaflar Cemiyeti, Memur-Sen, Ay-Der ve İhvan-Der gibi kurumların da aralarında bulunduğu 72 sivil toplum kuruluşu Cuma çıkışı Ulu Cami önünde toplantı. Siyonist İşgale ve İşbirlikçilerin İhanetine Karşı  Kudüs’te Direnen Kardeşlerimizin Yanındayız YAŞASIN AKSA İNTİFADASI” pankartının açıldığı eylemde, atılan sloganlarla İsrail’in Mescidi Aksa’ya yenilik saldırısı lanetlendi.

“İSRAİL’İN VAHŞETİNİ LANETLİYORUZ”

Kurumlar adına açıklama yapan İhvan-Der Başkanı Hüseyin Solmuş, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırıp Kur'an-ı Kerim'i yerlere atarak hem Müslümanlarla dalga geçtiğini hem de İslam dinine hakaret ettiğini söyledi. İsrail’in Müslümanlar için kutsal mekanda bir vahşete imza attığını ifade eden Solmuş, şöyle konuştu: “Müslümanların, Yahudilerin mescide girmesini protesto etmesini bahane ederek, Mescid-i Aksa’nın içerisine giren İsrail askerleri cami avlusunu savaş alanına çevirdi. İsrail askerleri Filistinlilerin üzerine plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahalesi nedeniyle çok sayıda Filistinli yaralandı. Müslümanların ilk kıblesine yapılan saldırı kabul edilemez. Saldırıyı kınıyoruz.”

“İSLAM DÜNYASINI MESCİD-İ AKSA’YA SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Avrupa ve Amerika’nın Filistin’e saldırılarına sessiz kaldığını söyleyen Solmuş, İsrail’e uluslararası alanda yaptırım uygulanmasını istedi. Kudüs’ün bütünüyle Yahudileştirilmek istendiğine dikkat çeken Solmuş, “Siyonist vahşet ve kural tanımazlık hiç değişmiyor. Siyonistler, bir yandan İslam’ın kutsallarına dokunacak provokatif eylemlerle sinsi programlarını icraya çalışırken, buna karşın Filistin halkının verdiği tepkileri de yeni baskı, hapsetme ve öldürme kampanyasının gerekçesi olarak kullanıyorlar. Harem-i Şerif’in Müslümanların girişine kapatılması uygulamasında sinsi bir oyun oynanmaktadır” şeklinde konuştu.

“İslam dünyası, İsrail’in Aksa’yı bölme planının karşısında durmalıdır. Müslümanlar, bu ihlallere sessiz kalmamalıdır” diyen Solmuş, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Mescid-i Aksa yalnızca Arapları ya da Filistinlileri değil, dünya üzerindeki bir milyardan fazla Müslümanı ilgilendiren bir meseledir. İslam ümmetini kadın, çocuk ve ihtiyarlarla Mescid-i Aksa’yı savunan Filistinliler’e yardım etmeye ve uluslararası alanda baskı oluşturmaya çağırıyoruz. Biz Diyarbakırlı Müslümanlar olarak, Kudüs’ün işgalini önlemek için tüm fedakarlıkları göstereceğimizi beyan ediyoruz.”

Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağılırken, geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

diyarbakir-israili-protesto-02.jpg

diyarbakir-israili-protesto-03.jpg

diyarbakir-israili-protesto-01.jpg

HABERE YORUM KAT