1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Diyarbakır Özgür-Der’de Bayram Namazı ve Bayramlaşma
Diyarbakır Özgür-Der’de Bayram Namazı ve Bayramlaşma

Diyarbakır Özgür-Der’de Bayram Namazı ve Bayramlaşma

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi gönüldaşları da bayram namazını aynı zamanda konferans salonu olarak da kullanılan Selahaddin Eyyubi salonunda kıldılar.

24 Eylül 2015 Perşembe 17:25A+A-

“Lebbeyk Allahümme Lebbeyk! / Emret Allah’ım…” diyen İbrahim’i (S) geleneği olan bir kurban bayramını daha idrak ediyoruz.  “İslam dünyası”nın dört bir yanında olduğu gibi Diyarbakır’da da insanlar namaz için camilere akın etti.

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi gönüldaşları da bayram namazını aynı zamanda konferans salonu olarak da kullanılan Selahaddin Eyyubi salonunda kıldılar.

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdulhakim Beyazyüz’ün kıldırdığı namazda, Beyazyüz, hutbe konusu olarak “Kurban bayramın mahiyeti” üzerinde durdu. Genel olarak bayramların anlamı ve önemi üzerinde yoğunlaşan Beyazyüz, bayramın sadece hayvan kesmek ve etten ibaret olmadığının altını çizdi.

Kurbanda teslimiyetin esas alındığına işaret eden Beyazyüz, “Şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, dirimim ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah içindir” şuurunda olunmasının önemi üzerinde durdu.

Kurbanın aslında Hz. Âdem’den başlayan güzel bir gelenek, adet, uygulama olduğunu belirten Beyazyüz, “Ama meseleyi etiyle, kanıyla değerlendirmemek lazım. Nitekim yüce Rabbimiz ‘Onların ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır; fakat O'na sadece sizin takvânız ulaşır’ diye buyurarak bu gerçeği bize göstermiştir. Bu sebeple Allahın emri üzerinde dururken ona uygun bir duruş sergilemek durumundayız. Aslında Hz. İbrahim’de gözüken kişinin en değerli şeyini kurban etmesi, bize kurbanın mahiyeti hakkında bir işaret veriyor. Dikkat edilirse Hz. İbrahim’den evladını kurban etmesi istenmiş. Elbette ki, hangi dağa ne kadar kar indireceğini en iyi bilen Allah’tır. Hz. İbrahim’in teslimeti ateşle test edilmişti. Ve Hz. İbrahim’in bu sınavı başarıyla geçeceğini biliyordu. Bizler de bu duygularla Rabbimize teslim olmalı; malımızla, ticaretimizle, aile ve komşuluk ilişkilerimizle, ekonomik ve siyasi ilişkilerimizle O’nun buyruklarını esas almalıyız.”

Beyazyüz, Peygamber Efendimizin Rabbine teslim olmasının bir yansıması olarak her kurban bayramında kurban kestiğini ve gücümüz oranında bunda bizler için güzel örnekler bulunduğuna işaret etti.

Namaz ve hutbenin ardından bayramlaşmaya geçildi.

Özgür-Der Diyarbakır Şubesinin bayramlaşmasının ise bayramın ikinci günü, cuma namazı müteakip yine aynı yerde olacağı duyuruldu.

dyb-1.jpg

dyb-2.jpg

dyb-3.jpg

dyb-4.jpg

dyb-5.jpg

HABERE YORUM KAT