1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak Hakkında 28 Ayrı Suçlama
Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak Hakkında 28 Ayrı Suçlama

Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak Hakkında 28 Ayrı Suçlama

Gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak hakkında 5 yılda işlediği iddia edilen 28 ayrı suçtan soruşturma yürütülüyor.

26 Ekim 2016 Çarşamba 19:33A+A-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında dün akşam gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile "devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik" suçtan dolayı gözaltına alınan DBP'li Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kışanak hakkında 5 yılda işlediği iddia edilen 28 ayrı suçtan soruşturma yürütülürken, bu suçlar arasında PKK/KCK'nın çağrısı ve talimatları üzerine yasa dışı toplantı, gösteri ve yürüyüşlere katılması, konuşmalarında terör örgütünün cebir ve şiddet eylemlerini meşru göstermesi de yer alıyor.

Soruşturmada, 21 Mart'ta Bağlar ilçesi Nevruz Parkı'nda düzenlenen etkinlikte Kışanak ve Anlı'nın örgütsel içeriği bulunan sinevizyon gösteriminin yapıldığı platformdan alanda bulunan kitleye hitaben PKK/KCK ideolojisi doğrultusunda sözde "öz yönetim" ortamının oluşması yönünde çağrıda bulundukları belirtiliyor.

Etkinlikte konuşan Kışanak ve Anlı'nın, Abdullah Öcalan'ın muhatap alınması, aksi halde terör eylemlerinin son bulmayacağı yönündeki ifadeleri ile sözde "öz yönetim" ilanının ardından bölgede teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıları "direniş" olarak nitelendirerek terör ve şiddet eylemlerini teşvik ettikleri öne sürülüyor.

Soruşturmada, PKK/KCK’nın amacı ve talimatları doğrultusunda Anlı'nın denetimlerini yaptığı PKK mezarlığının bulunduğu bölgeye güvenlik güçlerince düzenlenen, bir askerin hayatını kaybettiği "Bayrak-5 Şehit Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz Operasyonunda inşaat alanında teröristlerce tuzaklandığı tespit edilen 31 el yapımı patlayıcıdan 28'inin güvenlik güçlerince kontrollü olarak infilak ettirildiği, operasyonda 3 el yapımı patlayıcının teröristler tarafından güvenlik güçlerine karşı patlatıldığı kaydediliyor. Firari 6 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum