1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyanet: Keşan Müftüsüne Soruşturma Açılmadı
Diyanet: Keşan Müftüsüne Soruşturma Açılmadı

Diyanet: Keşan Müftüsüne Soruşturma Açılmadı

Yılbaşı ile ilgili sözlerinden ötürü Keşan Müftüsü hakkında Diyanet’in soruşturma başlattığı bilgisi yalanlandı.

30 Aralık 2011 Cuma 11:16A+A-

Bugün twitterda kendi adına bir hesap açan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in ilk yayınladığı mesaj Keşan Müftüsü hakkında oldu.

Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri’nin yılbaşı kutlamalarını ve “Noel Baba” figürünü eleştiren sözlerinden ötürü hakkında inceşeme başlatıldığı yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını belirten Görmez, “Keşan Müftüsü hakkında herhangi bir inceleme veya soruşturma başlatılmamıştır.” dedi.

Yanlış haber üzerine yapılan yorumların üzüntü verici olduğunu belirten Görmez, “Buna rağmen ilginize ve hassasiyetinize teşekkürler.” açıklamasında bulundu.

Söz konusu yanlış algıya Diyanet’ten bir yetkilinin “Konuyu inceliyoruz.” sözünün yol açtığı tahmin ediliyor.

Noel kutlamalarının İslam'da yeri olmadığını söyleyen müftü Yeniçeri, bazı kesimlerin lincine maruz kalmış, en büyük tepkiyi ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan almıştı. Günay, Yeniçeri için "Arkadaşımızın biri galiba üstüne vazife olmayan bir konuda konuşmuş. Anadolu'da bir söz vardır, 'Cahille bal yeme, alimle taş taşı'. Kendine göre bir iş yapmış. Diyanet de galiba hakkında soruşturma açmış. Diyanet'e teşekkür ederim.'' demişti.

HAKSÖZ-HABER

mehmet-gormez_tweet-twitter.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum