1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dışişleri Bakanlığından ABD'ye Gözaltı Tepkisi
Dışişleri Bakanlığından ABD'ye Gözaltı Tepkisi

Dışişleri Bakanlığından ABD'ye Gözaltı Tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, "AA muhabirinin ABD’de maruz kaldığı muamele kabul edilebilir değil" dedi.

21 Ağustos 2014 Perşembe 10:08A+A-

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, AA muhabirinin ABD'nin Ferguson semtinde polis tarafından darp edilmesi ve gözaltına alınması hakkında, "AA muhabirinin ABD’de maruz kaldığı muamele kabul edilebilir değil. ABD makamlarından daha duyarlı bir şekilde davranmalarını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Bilgiç,  AA Muhabiri Bilgin Şaşmaz’ın ABD'nin St. Louis kentinin Ferguson semtindeki olayları görüntülerken ABD polisi tarafından darp edilmesi ve 5 saat gözaltında tutulmasına ilişkin soruya verdiği cevapta, "basın özgürlüğünün en temel şartlarından birinin, habercilerin görevlerini engelsiz bir şekilde yapmaları" olduğunu belirtti.

Aksi bir durumda özgür bir basından bahsedilemeyeceğini vurgulayan Bilgiç, "AA muhabirinin ABD’de maruz kaldığı muamelenin kabul edilebilir değil. ABD makamlarından daha duyarlı bir şekilde davranmalarını bekliyoruz" dedi. 

Şaşmaz'ın gözaltına alınma anı:
aa-muhabiri-bilgin-sasmaz.jpg

IFJ: Utanç verici

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), Amerikan polisinin Ferguson’daki olaylarda gazetecilere yönelik muamelesinin "utanç verici" olduğunu belirtti.

IFJ Başkanı Jim Boumelha, yaptığı yazılı açıklamada, silahsız genç Michael Brown’ın öldürülmesini protesto eden Ferguson sakinlerine göz yaşartıcı bomba atan polisin, gazetecilere gözdağı verip yerel haber ekiplerine bölgeyi terk etme emri vererek askeri güç gibi davrandığını ifade etti.

Boumelha, “İşleri Ferguson’da olanları haberleştirmek olan gazetecilerin işlerini yapma özgürlüğüne yönelik utanç verici bir saldırıydı” dedi. Polisin yaklaşımının, “korunması gereken özgür basına yönelik önemli bir tehdit olduğu” da Boumelha’nın vurguları arasında yer aldı.

IFJ, 134 ülkede 600 binden fazla gazeteciyi temsil ediyor.

HABERE YORUM KAT