1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Dışişleri Bakanlığı Halep’teki Saldırıları Kınadı
Dışişleri Bakanlığı Halep’teki Saldırıları Kınadı

Dışişleri Bakanlığı Halep’teki Saldırıları Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de Esed rejimi ile destekçilerinin Halep ve çevresinde yoğunlaştırdığı sivillere yönelik saldırılarını kınadı.

25 Eylül 2016 Pazar 09:42A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye’de Beşşar Esed rejimi ile destekçilerinin son birkaç günde Halep ve çevresinde yoğunlaştırdığı, 300’den fazla sivilin hayatını kaybetmesine, yüzlerce insanın da yaralanmasına yol açan hava saldırılarının “şiddetle” kınandığı belirtildi.

Rejim Kendi Halkını Acımasızca Katletmekte”

Rejimin bu saldırılarla kendi halkını acımasızca katlettiği ifade edilen açıklamada, hastaneler, su pompa istasyonları, acil durumlara mukabele merkezleri gibi tamamen insanî ihtiyaçların karşılandığı altyapının özellikle hedef alındığı kaydedildi.

“Rejim ve Destekçilerinin Siyasî Bir Çözüme Niyetleri Yok”

“Yeni bir ateşkes sürecini hayata geçirmek için ülkemiz dâhil bir grup ülkenin yoğun çaba sarf ettiği bir dönemde yapılan bu saldırılar, rejimin ve destekçilerinin Suriye’de siyasî bir çözüme niyetleri olmadığını bir kere daha göstermiştir.” ifadesine yer verilen açıklamada, bu eylemlerin sâdece “savaş suçu” değil, aynı zamanda “insanlığa karşı işlenmiş vahim bir suç” olduğu ve uluslararası insanî hukukun ağır ihlâlini teşkil ettiği vurgulandı.

Suriye’de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin 19 Eylül’den itibaren sivil yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında 323 sivilin yaşamını yitirdiği bin 334 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT