1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Dışişleri Bakanı: Juncker, Türkiye'nin Patronu Değil
Dışişleri Bakanı: Juncker, Türkiye'nin Patronu Değil

Dışişleri Bakanı: Juncker, Türkiye'nin Patronu Değil

AB Komisyonu Başkanı Juncker, “Türkiye, idam cezasını geri getirirse biz de müzakere sürecini anında durdururuz.” dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Juncker, Türkiye'nin patronu değil, bizi tehdit etmesin.” diye yanıt verdi.

25 Temmuz 2016 Pazartesi 17:47A+A-

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye'de idam cezasının geri getirilmesi hâlinde AB üyelik sürecinin duracağını söyledi.

France 2 televizyonuna konuşan Juncker, Türkiye'de darbe kalkışmasının ardından tartışılmaya başlanan idam cezasına ilişkin konuştu.

“Türkiye, yarın sabah idam cezasını geri getirirse biz de müzakere sürecini anında durdururuz.” ifadelerini kullanan Juncker, idam cezasını tanıyan bir ülkenin AB'de yerinin olmadığını belirtti.

Juncker, Türkiye'nin, içinde bulunduğu durum nedeniyle yakın gelecekte ya da uzun vadede AB üyesi olabileceğine inanmadığını dile getirdi.

“Juncker Bizi Tehdit Etmesin”

Habertürk televizyonunun sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ise, Juncker'in bu sözlerine tepki gösterdi. Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Hiç kusura bakmasınlar, Türkiye ile böyle tehditvari şekilde konuşamazlar. Sen 60 yıldır bekletiyorsun kapıda, ben AB bakanlığı da yaptım. Avrupa'nın ortak değerlerini savunuyorum fakat AB'de bizim de vatandaşlarımız görüşlerini savunuyor. İdam isteyenler de var, temkinli davranalım diyen vatandaşlarımız da var. AB de idam cezası konusunda kendi düşüncelerini söyler ama Türkiye'yi tehdit eder şekilde konuşursa ters teper. Bizimle karşılıklı metin üzerinden kelime kelime müzakere etti. Müzakere bitti, ertesi gün popülist bir açıklama. Juncker, Türkiye'nin patronu değil, böyle konuşamaz. Diyaloğa açığız, soruları varsa sorsun ama bizi tehdit etmesin.”.

Kaynak: AA, Habertürk

HABERE YORUM KAT

1 Yorum