1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Dış Güçlerin Adamı da Dış Güçler Edebiyatına Sığındı!
Dış Güçlerin Adamı da Dış Güçler Edebiyatına Sığındı!

Dış Güçlerin Adamı da Dış Güçler Edebiyatına Sığındı!

Mısır'ın Sina yarımadasında Cuma günü gerçekleşen ve en az 31 askerin ölümüne yol açan bombalı saldırıların ardından ilk kez konuşan Cunta lideri Abdülfettah El Sisi, "Cihadçılar ülkemizin varlığını tehdit ediyor" dedi.

25 Ekim 2014 Cumartesi 21:44A+A-

Saldırıların ardından El Sisi, ülkede üç günlük yas ilan etmiş ve hemen Ulusal Güvenlik Konseyi'ni toplayarak Sina yarımadasında olağanüstü hal ilan etmişti.

Gazze'den Mısır'a geçişi sağlayan Refah sınır kapısı da saldırıların ardından kapatılmış durumda. Sina'daki saldırı Mısır ordusunun son 10 yıl içerisinde tek bir olayda verdiği en büyük kayıp oldu.

En az 28 kişinin de yaralandığı saldırıları şu ana kadar üstlenmiş olan bir grup bulunmuyor.

Mısır televizyon kanallarından canlı yayınlanan konuşmasında 'dış güçlerin Mısır'a karşı komplo kurduğunu' söyleyen El Sisi, "Mısır'ı, Mısırlıları bölmeye çalışıyorlar... Mısır bir varoluş savaşı veriyor" dedi.

Kahire'deki BBC muhabiri Orla Guerin, olağanüstü hal ilanından sonra Sina yarımadasıyla irtibatın sınırlandırıldığını ifade etti ve "Özel harekat birimleri bölgeye yönlendirildi. Birçok askeri helikopter de Sina yarımadasına sevk edilmiş durumda.

Güvenlik güçlerinin Sina'da şüphelenilen evlere baskınlar düzenlediği belirtiliyor. Eylül ayında yine Sina yarımadasındaki saldırılarda 11 polis memuru öldürülmüştü. O saldırıları üstlenenEnsar Beyt El Makdis grubu daha sonra Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) desteğini de açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT