1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Direnişin Zaferi: Hıdır Adnan Serbest Bırakılıyor!
Direnişin Zaferi: Hıdır Adnan Serbest Bırakılıyor!

Direnişin Zaferi: Hıdır Adnan Serbest Bırakılıyor!

İsrail Yüksek Mahkemesi, uzun süredir açlık grevinde olan Şeyh Hıdır Adnan'ı serbest bırakma kararı aldı.

21 Şubat 2012 Salı 16:09A+A-

Geçtiğimiz yıl İslami Cihad örgütünün sözcülüğü suçu ile tutuklanan ve göz altına alındığı günden itibaren serbest kalana yahut ölene kadar sürdüreceğini söylediği açlık grevine giren Şeyh Hıdır Adnan geçen 66 günün ardından serbest bırakılıyor.

17 Aralık 2011'de İsrail askerleri tarafından aşağılık bir şekilde göz altına alınan Hıdır Adnan tutuklandıktan sonra fiziksel işkenceye maruz kaldı. Mahkemesi yapılmamasına rağmen uzun süre hapiste tutuklu bulunan Adnan sorgu merkezinde doktorlara yaralarından bahsetmesine rağmen tedavisi yapılmayarak direk sorguya alınmıştı. Sorgular sırasında hakaretlere maruz kalmasına rağmen soruları yanıtlayan Adnan bu ilk sorgusunun ardından konuşmayı bıraktı. Ayrıca Adnan'a açlık grevi yaptığı için fazladan hapis cezaları ve aylarca süren ziyaretçi yasakları getirildi.

Sağlık durumunun kötüye gitmesi sebebiyle hastaneye kaldırılan Hıdır Adnan, burada da tecritte tutuldu. Soğuk ve kirli şartlar altında tutulan Adnan'a doktorlar tarafından da psikolojik baskı yapıldığı alınan bilgiler arasında.

Daha önce Birleşmiş Milletler'den ve çeşitli insan hakları örgütlerinden ülkelere İsrail'e Hıdır Adnan'ın kötü koşullar altında ve haksız yere tutukluluğun kaldırılması için baskı yapılsın çağrısı yapılmıştı. Ayrıca işgal altındaki Filistin topraklarında  Hıdır Adnan'a destek olmak amacıyla birçok eylem düzenlenmişti.

Ve sonuç olarak İsrail Yüksek Mahkemesi Hıdır Adnan'ı önümüzdeki nisan ayında serbest bırakma kararı aldı. Bu arada Filistin Haber'den alınan bilgiye göre Ramallah'taki esirler bakanı İsa Karakıa, Hıdır Adnan'ın bu haber üzerine açlık grevine sonv erdiğini söyledi. 

Bir başka habere göre ise Filistin Esir Kulubü, Hıdır Adnan'ın serbest bırakılma haberinin gerçeği yansıtmadığını, temyiz mahkemesinin bugün öğleden sonra toplanacağını iddia etti.

Haksöz Haber

HABERE YORUM KAT