1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçilerin İdlib İlerleyişi Sürüyor
Direnişçilerin İdlib İlerleyişi Sürüyor

Direnişçilerin İdlib İlerleyişi Sürüyor

Suriye'de Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin İdlib'deki ilerleyişi devam ediyor.

27 Mart 2015 Cuma 14:15A+A-

Suriye'de Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin, İdlib kent merkezinde bazı bölgelerin denetimini ele geçirdiği, çıkan çatışmalarda rejime bağlı güçlerin ağır zayiat verdiği bildirildi.

Fetih Ordusu saha komutanlarından Usame Ebu İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin, şiddetli çatışmaların ardından İdlib kent merkezine yakın sanayi bölgesi ile buğday silolarının bulunduğu yerlerin kontrolünü ele geçirdiğini söyledi. Ebu İbrahim, direnişçilerin kent çevresinde Esed güçlerinin bulunduğu askeri noktalara mutfak tüpünden imal edilen "cehennem" adı verilen toplarla saldırdıklarını kaydetti.

Binniş ve Bab Hava askeri noktalarının da denetimini ele geçirdiklerini ifade eden Ebu İbrahim, şöyle devam etti:

"Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, İdlib'in doğu kesimindeki geniş bir bölgeyi ele geçirdi. Şehir merkezi yakınında Esed güçlerinin karargah olarak kullandığı 15 noktanın kontrolünü ele geçirdik. Kentteki şiddetli çatışmalar devam ediyor."

Rejim kontrolündeki yardım yolları kesildi

Ebu İbrahim, direnişçilerin, İdlib'le Mastuma askeri kışlası arasında rejime ait tüm yardım yollarını kestiğini ve birliklerin, kenti birçok koldan kontrol altına aldığını aktardı. Rejim güçlerinin telsizlerini dinlediklerini ve ona göre hareket ettiklerini ifade eden Ebu İbrahim, "Esed güçleri, telsiz konuşmalarında, komutanlarına ve devlet başkanlarına, zor durumda kaldıklarından dolayı tepki gösteriyorlar. Şam yönetiminin şehre gönderdiği takviye birlikler de büyük zayiat verdi. Birliklerimiz, gönderilen takviye güçlere saldırarak 4 tankı imha etti" diye konuştu.

Yerel aktivistlerden Muhammed Feyzo da İdlib'de istihbarat ve emniyet binaları çevresinde çatışmaların devam ettiğini, stadyum yakınında da çatışmaların başladığını bildirdi. Direnişçilerin son bir hafta içinde kentte ciddi ilerleme kaydettiğini söyleyen Feyzo, rejimin, direnişçilerin ilerleyişini durdurabilmek için bu bölgelere "klor" gazıyla saldırdığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT