1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçilerden Rus Saldırılarına Karşı Ortak Bildiri
Direnişçilerden Rus Saldırılarına Karşı Ortak Bildiri

Direnişçilerden Rus Saldırılarına Karşı Ortak Bildiri

Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan direniş grupları, Rusya'nın düzenlediği hava saldırıları ile ilgili ortak bir bildiriye imza attı.

06 Ekim 2015 Salı 12:26A+A-

Bildiride, "Rusya'nın Suriye'de yaptığı askeri saldırıların Esed rejiminin talebi doğrultusunda gerçekleştiği iddia edilse bile bu saldırılar, Suriye topraklarını işgal anlamına gelmektedir'' denildi.

Esed rejiminin meşruiyetini yitirdiği ifade edilen bildiride, "Rus uçaklarının Humus kırsalında gerçekleştirdiği saldırılarda 50'ye yakın sivilin yaşamını yitirdiği" ifade edildi. Direniş gruplarından ''Bu Rusya'nın Suriye'de gerçekleştirdiği ilk savaş suçudur'' vurgusu yapıldı.

IŞİD değil siviller hedef

"Rus Hava Kuvvetleri tarafından bombalanan şehirde iddia edildiği gibi DAİŞ'e ait hiçbir oluşum ve karargahın bulunmadığı" kaydedilen bildiride, bombalanan yerlerin tamamen sivil yerleşim yerleri olduğu aktarıldı.

''Suriye'nin toprak bütünlüğü kırmızı çizgimizdir'' ifadesinin kullanıldığı bildiride ,''Esed Rejimi ve efendileri tarafından dayatılacak, topraklarımızı bölecek hiçbir projeyi ve bölünmeyi kabul etmeyeceğiz'' denildi.

Ahrar'uş Şam, Ceyşu'l İslam ve Şam Cephesi gibi büyük direniş gruplarınında aralarında yer aldığı 41 direniş grubunun imzasıyla bildiri yayımlandı.

AA

HABERE YORUM KAT