1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Stratejik Öneme Sahip Bazı Mevzileri Rejimden Geri Aldı
Direnişçiler Stratejik Öneme Sahip Bazı Mevzileri Rejimden Geri Aldı

Direnişçiler Stratejik Öneme Sahip Bazı Mevzileri Rejimden Geri Aldı

Suriye’nin Türkiye sınırında yer alan Türkmen Dağı'nda iki hafta önce rejimin saldırılarına karşı geri çekilmek zorunda kalan direnişçiler, kaybettikleri bölgelerin bir kısmını tekrar geri aldı..

29 Haziran 2016 Çarşamba 16:00A+A-

Muhalifler, Hatay’ın Yayladağı ilçesinin sınırının karşı tarafında yer alan Türkmen Dağı’nda stratejik öneme sahip tarihi Şelef Kalesi’ni ve Nahşabba ile Raşa kasabalarında bazı mevzileri rejimin elinden geri aldıklarını açıkladı.

Rejimin ve yanında savaşan milislere karşı başlatılan operasyonda, Birinci ve İkinci Sahil Tümenleri, Ahrar-uş Şam, Faylak-uş Şam, Ansar-uş Şam, Fetih Ordusu, Nusra Cephesi ve Nasır Ordusu gibi direniş grupları yer aldı.

Muhalifler, Türkmen Dağı’na komşu olan Kürt Dağı’nda da ilerleme sağladı ve rejimin elinden bazı köyleri geri aldı. Bunlar: Mazgele, Hakura, Tel Haddade ve Arzul Vata. 

Rusya ve Suriye savaş uçakları, muhaliflerin ilerleyişini engellemek için hava saldırılarına ağırlık verdi.

Rejim, iki hafta önce Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Türkmen Dağı'nın neredeyse tamamını ele geçirmişti. Türkiye sınırının sıfır noktasında yer alan sadece iki köy muhaliflerin elinde kalmıştı. Ancak daha sonra muhalifler karşı saldırı başlatmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT