1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Sehl Gaba'daki Pek Çok Noktayı Ele Geçirdi
Direnişçiler Sehl Gaba'daki Pek Çok Noktayı Ele Geçirdi

Direnişçiler Sehl Gaba'daki Pek Çok Noktayı Ele Geçirdi

Suriye'de direnişçiler dün rejim güçlerinin eline geçen Sehl Gaba'daki pek çok noktada yeniden kontrolü sağladı.

03 Ağustos 2015 Pazartesi 14:44A+A-

Suriye'de direniş grupları, dün Esed güçlerinin ilerlediği İdlib'in batısındaki Cisr es-Şuğur ile Hama'nın kuzeybatısındaki Sehl Gaba bölgelerindeki pek çok bölgede yeniden kontrolü sağladığı bildirildi. 

Hama Medya Merkezi üyesi Muhammed es-Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dün akşam saatlerinde Sehl Gaba ve İdlib kırsalında karşıt saldırı başlatan muhalif gruplar, bu sabah Cisr es-Şugur'un Tel Avar beldesi ile Selleti Zuhur, Merci Zuhur ve Frayki köylerinin ile Sehl Gaba'nın kuzeyindeki Mansura köyü ve buradaki tahıl ambarının kontrolünü ele geçirmeyi başardı" dedi. 

Direnişçilerin dün kaybettiği birçok bölgede ilerlediğini aktaran Salih, rejim güçlerinin Sehl Gaba'daki en büyük kalesi olarak bilinen Curin'deki askeri kampa yakınlığı ile önem kazanan Foro köyünün direnişçilerin eline geçtiğini ifade etti. 

Salih ayrıca, rejime ait helikopterler ve uçakların cumartesi sabah saatlerinden itibaren Sehl Gaba ve İdlib kırsalının batısını bombaladığını aktardı. 

Öte yandan yerel kaynaklar ise Sehl Gaba'nın batı kısmında bulunan ve çoğunlukla rejim yanlısı olarak bilinen köylerden kaçışın başladığını belirtti.

HABERE YORUM KAT