1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Minniğ Hava Alanı'nı PYD'den Geri Aldı
Direnişçiler Minniğ Hava Alanı'nı PYD'den Geri Aldı

Direnişçiler Minniğ Hava Alanı'nı PYD'den Geri Aldı

Suriyeli direnişçiler, Halep'in kuzeyinde Azez ilçesine 6 kilometre mesafedeki Minniğ Askerî Hava Alanı'nın büyük bölümünün kontrolünü PKK'nın Suriye kolu PYD'den geri aldı. Bölgede ağır Rusya bombardımanı sürüyor.

10 Şubat 2016 Çarşamba 17:14A+A-

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, direnişçiler, Azez'e 6 kilometre mesafedeki karargâh olarak kullanılan Minniğ Askerî Hava Alanı'nın büyük kısmını PYD'den geri aldı. Rusya'nın Minniğ, Azez ve Tel Rıfat çevresinde bombardımanı sürüyor.

Dün gece saatlerinde 2013'ten beri direnişçilerin elindeki Minniğ Hava Alanı, Rusya'nın hava desteğiyle PYD'nin eline geçmişti.

Yerel Koordinasyon Komitesi, hafta başında yaptığı açıklamada, Esed rejimi yetkilileriyle PYD'ye bağlı SDG liderlerinin Afrin'de bir araya gelerek, Minniğ Askerî Hava Alanı'na düzenlenecek operasyonda ortak hareket etmek için anlaştıklarını duyurmuştu. PYD'ye bağlı güçler de Azez ilçesinin güneybatısında yer alan Maranaz Köyü'nü ele geçirerek, Azez ile Tel Rıfat arasındaki bağlantıyı kesmişti.

Fırat'ın Batısında Operasyon Hazırlığı

Öte yandan yerel kaynaklar, PYD'ye bağlı güçlerin Fırat Nehri'nin batısındaki Mümbiç ilçesine operasyon hazırlığında olduğunu ve örgütün bu amaçla Tişrin Barajı'na yığınak yaptığını bildirdi.

PYD öncülüğündeki güçler bir süredir Halep'in kuzeyinde, Türkiye sınırında güvenli bölge ilan edilmesi planlanan Azez-Cerablus hattında iki yönlü ilerlemeye çalışıyor. Örgüt, geçen ay ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun hava saldırılarının yardımıyla, Halep'in doğusunda bulunan Sırrin beldesinin güneyindeki IŞİD'i gerilettikten sonra Fırat Nehri'ne ulaşmıştı.

minnig.jpg

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum