1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler İdlib'de İlerliyor
Direnişçiler İdlib'de İlerliyor

Direnişçiler İdlib'de İlerliyor

Suriye’de İdlib'in batı kırsalında bulunan ve Esed’in kontrolünde bulunan son ilçe olan Eriha ve çevresini ele geçirdiğini duyuran direnişçiler rejim güçlerinin çekildiği noktalara doğru ilerleyişini sürdürüyor.

29 Mayıs 2015 Cuma 14:18A+A-

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'de rejimin elindeki son kasaba Eriha'yı ele geçiren direnişçiler, rejim güçlerinin çekildiği Orem Coz köyünü de ele geçirdiğini duyurdu.

Fetih Ordusu komutanlarından Ammar Ebu Hasan, dünkü operasyonun detaylarını söyle anlattı:

"Operasyon, rejim güçlerine ait mevzilere ağır tank ve topçu atışlarıyla başladı. Bu saldırılar yaklaşık 2 saat sürdü. Daha sonra kontrol noktalarına ve rejimin konuşlandığı mevzilere baskınlar düzenlendi. Rejim askerleri, bazı mevzilerden çatışmaya girmeden çekildi.”

Hasan, Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin, rejim askerlerini bulmak için tüm ilçede tarama faaliyetlerine başladığını ve onlara ait 2 tank etkisiz hale getirdiğini belirtti.

Bazı rejim askerleri ile Hizbullah mensuplarının da rehin aldıklarını söyleyen Hasan, ağır silahlar, cephane ve zırhlı araçlara el koyduklarını ve hükümet binalarını ele geçirdiklerini ifade etti.

Al Jazeera'nin görüştüğü bölge kaynakları da Eriha ve Cebel Arbin bölgelerinin direnişçilerin eline geçmesiyle birlikte İdlib’ın batı kırsalındaki Esed varlığının bittiğini söylüyor. Bölgenin direnişçilerin eline geçmesi, Esed rejiminin İdlib'in kırsalından tamamen çıkarıldığı anlamına geliyor. Direnişçilerin ele geçirdikleri yeni bölgeler, Lazkiye-Halep bağlantı yoluna hakim olması açısından çok stratejik.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

HABERE YORUM KAT