1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Harasta’yı Kuşattı, Esed Ordusu ve Rusya Birbirine Düştü!
Direnişçiler Harasta’yı Kuşattı, Esed Ordusu ve Rusya Birbirine Düştü!

Direnişçiler Harasta’yı Kuşattı, Esed Ordusu ve Rusya Birbirine Düştü!

Harasta’da Tahrir-i Şam, Ahrar-ı Şam ve Feyleku’r-Rahman gruplarına mensup mücahitlerden oluşan Doğu Gutalı direnişçiler stratejik askeri araçlar bölgesine yılbaşı arifesinde başlattıkları operasyonla Esed ve Rusya’ya şok yaşattı!

02 Ocak 2018 Salı 12:17A+A-

HAKSÖZ-HABER

Direniş kaynakları başarılı operasyon sonucunda onlarca Esed askerinin öldürüldüğünü ve bir o kadarının da esir alındığını kaydetti.

Direniş komitesinin konuyla ilgili yaptığı açıklamada bölgenin mücahitler tarafından muhasara altına alındığı ve Esed ordusunun kuşatma altındaki askerlerinin tahliyesi için pazarlık tekliflerinde bulunduğu ifade edildi.

Direniş komitesinin 31 Aralık 2017’de konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kardeşlerimize ve halkımıza müjdeler olsun!

Hadâik Mah., Acemî Mah., Cisrîn Mah., İntâc Mah., Siyâsiyye Mah., Okullar Bloğu, Dımeşk Kırsalı Fırınlar Müdürlüğü, Abdullah b. Ömer Camii, Ebu Bekr es-Sıddîk Câmii: Yani toplamda 350'den fazla binâ tümüyle rejimin elinden kurtarıldı ve ele geçirildi.

İdâre (Merkezi), el-Ma'hedu'l-Fennî (Teknik Enstitü Binası), Rahbe-646 binâları tamamen kuşatma altına alındı ki tümü ele geçirilmiş hükmündedir.

Esed rejimi, burada muhasaraya alınmış/sıkışmış olan askerlerini (Suriye) Kızılayı'nın otobüsleriyle Ğûta dışına çıkartılması için talepte bulunuyor.

Ğûtalı direnişçiler Muhafaza/Belediye binasının surlarındalar.

Rejimin yüzlerce ölüsü ve onlarca esiri direnişçilerin elinde...

Çok miktarda silah, mühimmat vb. malzeme Doğu Ğûtalı direnişlerin eline ganimet olarak geçmiş durumda.

Harastâ-Irbîn yolu ele geçirilmiş durumda.

Harasrâ-Dûmâ anayolu açık...

Önümüzdeki saatlerde Allah'ın izniyle ‘İdâre(Askerî Araçlar İdâresi bölgesi)’nin tümüyle kurtarıldığı/ele geçirildiği haberini bekleyin!

Zafer -Allah'ın izniyle- Ğûta'daki tüm zulme uğrayanların, tüm mustazafların ve gayret gösterip bedel ödeyen herkesindir.

Şüphesiz ki yeryüzü Allah'ındır. Ona dilediği kimseyi vâris kılar. Âkıbet (nihâî sonuç) takvâ sâhiplerinindir. Âlemlerin rabbine hamdolsun.”

Esed’in Generali Öldürüldü!

Konuyla ilgili Haksöz-Haber’e bilgi aktarımında bulunan yerel kaynaklar operasyonun devam ettiğini ve onlarca rejim askerinin öldürüldüğünü teyit ederken, dünden (1 Ocak 2018) bu yana Esed ve Rusya kanallarının sosyal medyaya yansıyan açıklamaları da rejimin Harasta’da çok ciddi bir darbe aldığını doğruluyor. Direnişçilerin rejim birliklerini kuşattığı Harasta’nın stratejik önemdeki Askeri Araçlar İdare Bölgesi’nde Esed’in önemli adamlarından General Hasan El-Kurdi’nin de öldürüldüğü kaydedildi.

hasan-el-kurdi-001.jpg

Esed Askerleri Birbirini Suçladı!

Öte yandan direnişin başarılı operasyonu karşısında şoke olan Esed ordusu birbirini suçlamaya başladı. Öyle ki bu suçlamalar Cumhuriyet Muhafızları Alayı’nın Facebook sayfasına bile yansıdı. Söz konusu sayfada yapılan açıklamalarda bu büyük hezimetin tek açıklamasının "İçeriden İhanet” olduğu belirtilirken ihanet olmaması durumunda bu boyutta bir hezimetin yaşanmasının mümkün olmadığı kaydedildi.

Cumhuriyet Muhafızları Alayı’nın açıklamasındaki şu ifadeler direnişçilerin yaşattığı şokun boyutlarını göstermesi açısından anlamlı:

"Harastâ ve Yılbaşı Günü:

60'dan fazla şehit!... Savaş alanında kalan cesetlerin sayısı meçhul!

200 asker şu ana dek hâlâ muhasara altında... Kaçırılan ve esir alınanların Allah yardımcısı olsun!

Harastâ'daki silah arkadaşlarımız yeni yılı böyle bir trajedi ile karşıladılar. Bir kısmının ‘şehâdet arzusu’ gerçekleşti. Bir kısmı ise hâlâ (şehitliği) beklemekte!

Biz askerler olarak, ordu olarak askerî bir nokta için birkaç saat içerisinde bu derece büyük boyutlarda bir kaybın ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz! Bunun anlamı çok açık: İHÂNET!

Normal bir saldırıda -eğer içeriden bir ihânet olmasaydı- bu kadar çok kayıp vermemiz, bu kadar genci kaybetmemiz imkansızdı.

İdâretu'l-Mürekkebât (Askerî Araçlar İdâresi bölgesi) milyonuncu kez saldırıya uğruyor. Savunma bakanlığı 'silahlı gurupların' gözlerini buraya diktiklerini biliyor. Böyle bir askerî noktaya yetersiz destek ve destek kuvvet eksikliği dahi bizatihi ihânettir..."

Rusya Esed Ordusunu Fırçaladı!

Öte yandan Esed’in hamisi Rusya da bu büyük hezimet karşısındaki sessizliğini bozdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Hmeymim Üssü'ndeki Rus Kuvvetleri sözcüsü Alexander Ivanov diplomatik bir dille Esed’i ve orduyu fırçaladı ve daha fazla ciddiyet beklediklerini söyledi.

Ivanov’un açıklaması şöyle:

"Sûriye Hükûmet güçlerindeki Cumhûriyet Muhafızları birliklerinin Sûriye'deki savaşın başından bu yana çok kanlı bir çatışmaya şâhit olan Harastâ bölgesinde gerçekleşen terörist saldırılarına karşı daha büyük bir ciddiyet göstermelerini ümid ediyoruz!"

Esed’in Muhafız Birliği Komutanı Görevden Alındı

Rusya’nın da duruma tepki göstermesi üzerine durumu toparlamaya çalışan Esed’in Savunma Bakanını görevden aldığı gelen son bilgiler arasında.

Direnişçilere göre Esed Harastâ'daki kayıplar nedeniyle gösterilen tepkilere binâen Savunma Bakanını görevden aldı. Alexander Ivanov da savunma bakanlığında yaptığı bu değişikliği "doğru yönde atılmış ideal bir adım olduğuna inanıyoruz" diye bir açıklamada bulundu.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum