1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Halep'e Operasyon Başlattı
Direnişçiler Halep'e Operasyon Başlattı

Direnişçiler Halep'e Operasyon Başlattı

Suriye'de direniş birlikleri, kuşatma altındaki Halep'i kurtarmak adına operasyon başlattı.​​ Esed rejiminin kontrolünde bulunan Neirab havaalanına operasyon başlatan 5 binden fazla direnişçinin hedefi kentteki kuşatmayı kırmak.

28 Ekim 2016 Cuma 11:20A+A-

Muhalif birlikler, Halep kuşatmasını kırmak için büyük bir operasyon başlattı. 5 binden fazla muhalifin katıldığı operasyonun adı "Büyük Savaş" olarak açıklandı.

Suriyeli muhalifler, Rejim-Rusya ve İran destekli Şii milislerin kuşatma altında tuttuğu ve 250 binden fazla sivilin yaşadığı Halep'e yönelik kuşatmayı kırma harekat düzenliyor.

İlk olarak Esed kontrolünde olan Neirab havaalanı operasyon kapsamında Grad füzeleri ile vuran direnişçiler Akademi Esed ve Halep-Sam karayolunda saldırıya geçti. Fetih Ordusu öncülüğünde başlayan operasyona 5 binden fazla direnişçi katılıyor. Mücahidler şehir merkezine güneybatı yönünden ve Dahiyyatul Esed bölgesinden girmeye çalışıyor.

Halep merkez ve çevresinde savaşan Esed güçleri % 80 oranında Şii milislerden oluşmakta.

Halep operasyonun başlaması ile birlikte Halepliler de Rusya ve Esed rejimine ait savaş uçaklarının görüşünü engellemek icin lastik yakmaya başladı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

3 Yorum