1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Cobar'da Esed Güçlerine Darbe İndirdi
Direnişçiler Cobar'da Esed Güçlerine Darbe İndirdi

Direnişçiler Cobar'da Esed Güçlerine Darbe İndirdi

Suriye'deki direniş örgütlerinden Feylek er-Rahman'a bağlı birliklerin, başkent Şam'ın doğusunda yer alan Cobar bölgesinde, önemli bazı noktaları ele geçirdiği bildirildi.

06 Temmuz 2015 Pazartesi 01:06A+A-

AA'da Halit Süleyman'ın haberine göre, Feylek er-Rahman'dan yapılan açıklamada, birliklerinin Başkent'in merkezine yakın Cobar bölgesinde, "Eyyam Bedir" (Bedir'in günleri) adı altında düzenlediği operasyonda, "stratejik öneme sahip" çok sayıda noktanın denetimini ele geçirdiği belirtildi.

Bölgede direniş örgütleri ile rejim güçleri arasında yoğun çatışmaların devam ettiği aktarılan açıklamada, "Esed güçlerinin üslendiği sabun fabrikasının altına yerleştirilen bombaların infilakıyla onlarca rejim askeri ve Şebbiha öldü. Cobar'da rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı birçok binanın da denetimi sağlandı" denildi.

Direnişçilerin bölgeye yoğun şekilde saldıran rejim güçlerini püskürttüğü ifade edilen açıklamada, "Kuşatma altındaki Doğu Guta ve tüm topraklarımızı özgürleştirmek için, son damla kanımıza kadar mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum