1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direniş Örgütleri Halep'te Esed Güçlerine Karşı İlerliyor
Direniş Örgütleri Halep'te Esed Güçlerine Karşı İlerliyor

Direniş Örgütleri Halep'te Esed Güçlerine Karşı İlerliyor

Suriyeli direniş örgütleri, Halep'e yönelik operasyon kapsamında rejimin askeri üs olarak kullandığı Bilimsel Araştırma Merkezini ele geçirdi.

04 Temmuz 2015 Cumartesi 01:23A+A-

Halep’e kapsamlı operasyon başlatan Suriyeli direniş örgütleri, kentin batısında bulunan stratejik öneme sahip ve Esed rejiminin silah onarımı, üretimi ve depolaması için kullandığı Bilimsel Araştırma Merkezini ele geçirdiğini duyurdu.

‘Halep Fethi’ adı verilen operasyon odasına bağlı direniş örgütlerinin bölgeye düzenlediği yoğun bombardımanın ardından merkez ele geçirildi.

Bilimsel Araştırma Merkezi, Yeni Halep ile Halep’in batısını tutan ilk askeri savunma hattı üzerinde yer alıyor. Direnişçilerin merkezi ele geçirmesiyle rejimin Halep’te ilk savunma hattını düşürmüş oldu.

‘Halep Fethi’ operasyonuna katılan direniş örgütlerinin haricinde, Ensar Eş Şeria (Şeriatın Yardımcıları) adlı başka bir ortak operasyon odası da aynı amaçla Halep'te Esed güçlerine saldırıyor.

Bu grupta Nusra Cephesi, Ahraru Şam, Ensar Din, Fevc Evvel, Liva Sultan Murad, Ensar Hilafe, Ebu Amara gibi direniş örgütlerinden oluşan 4 bin 500 savaşçı var. Ortak operasyon odası adına açıklama yapan Ebu İbrahim Selame, saldırının amacını 'Halep’te katledilen Suriyeli sivillerin intikamını almak' ve 'Esed rejimini Halep'ten tamamen çıkarmak' olarak açıklamıştı.

Perşembe akşamı başlayan saldırılarda ilk hedef olarak rejimin kontrolünde bulunan askeri mevziler, orta ve uzun menzilli silahlarla vuruldu. Zehra bölgesinde bulunan Topçu Okulu vurulan ilk hedefler arasındaydı. Direnişçiler, saldırılar sonucunda 10 rejim askerinin öldürüldüğünü ve 30'dan fazlasının da yaralandığını söylemişti.

 

HABERE YORUM KAT