1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Diplomatik Açılım ve Askeri Operasyon
Diplomatik Açılım ve Askeri Operasyon

Diplomatik Açılım ve Askeri Operasyon

"Türkiye, Suriye’de tuzağa düşürülecek, bataklığa çekilecek” söylemlerinin bizatihi kendisi tuzaktır. Kendi kendini felç eden, kendi hukukuna sahip çıkamayan bir görüntü Suriye’yi olduğu gibi Türkiye’yi de kaosa sürükleyecektir.

25 Ağustos 2016 Perşembe 03:56A+A-

Kenan Alpay'ın yorumu:

Bakın nihayet Suriye politikasının çöktüğünü Hükümet de itiraf etti” türünden sinsi söylemlerin bir kâbus gibi üzerimize çöktüğü gecelerin şafağında geldi Fırat Kalkanı Harekâtı. Hatta öyle ki Marksist kökenli Erdoğan düşmanı liberallerin de güya Tayyip Erdoğan neferi Pelikan çetecilerinin de dünkü yazıları “duvara toslayan Suriye politikaları” üzerine alabildiğine alaycı ve hakaretamiz cümlelerle kaleme alınmıştı. Tabii şafak sökerken IŞİD kadar, PKK-PYD kadar, kimi Amerikancı kimi İrancı bu zevat da morarmaya, kıvırmaya başlamış hatta alel acele konjonktüre müsait bir pozisyon alma telaşesine düşmüştü bile.

Nereyse ittifakla Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Ankara ziyaretine endekslenmişti kimi ortak diplomatik kararlar ve askeri harekâtlar. Öyle ki Türkiye’nin Biden’den rica minnet Amerikan yardımını talep edeceği, PKK-PYD’ye karşı Amerika’nın rızası olmadan adım atamayacağına dair diplomatik kulislerden sistematik olarak söylentiler sızdırılıyordu. 

Yazının Devamı >>>