1. HABERLER

  2. HABER

  3. Din Öğretmenliğinin Taban Puanları Düştü
Din Öğretmenliğinin Taban Puanları Düştü

Din Öğretmenliğinin Taban Puanları Düştü

MEB, öğretmen atama kılavuzunda, 'din kültürü ve ahlak bilgisi' ile 'grafik ve fotoğraf grafik' alanlarına ait taban puanları değiştirdi.

03 Eylül 2012 Pazartesi 14:07A+A-

İlk açıklanan kılavuzda atama yapılacak her iki alan için taban puan 70 olarak belirtilmişti. Söz konusu puanların yanlış hesaplandığı, bu yüzden özellikle din kültürü ve ahlak bilgisi branşı için ayrılan toplam 2 bin 975 kontenjanın büyük oranda boş kalacağı vurgulanmıştı.

Endişeleri dikkate alan Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu kılavuzun 'Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Çizelgesi'nde değişikliğe gitti. Din kültürü ve ahlak bilgisi alanı için taban puanı 55'e indiren Bakanlık, grafik ve fotoğraf grafik için ise bir taban puan belirlemedi. Öte yandan, öğretmen atamaları için başvurular bugün başlıyor. Başvurular elektronik ortamda 9 Eylül tarihine kadar yapılabilecek. Öğretmen adayları en fazla 25 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Zaman'da yer alan habere göre, atamalar ise 10 Eylül'de bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek. Atanan öğretmenler 11 Eylül tarihinde göreve başlayacak. Adaylar, 12-16 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimine alınacak.

 

HABERE YORUM KAT