1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Din Eğitimine Savaş Açanların Sözcüsü Zaman
Din Eğitimine Savaş Açanların Sözcüsü Zaman

Din Eğitimine Savaş Açanların Sözcüsü Zaman

Gülen grubunun medyadaki amiral gemisi Zaman, din eğitimine savaş açarak okullarda eğitim ve öğretimi kilitlemek isteyen Birleşik Haziran grubunun sözcülüğünü manşetten üstlenirken bir gerçeği ise gizledi.

14 Şubat 2015 Cumartesi 18:10A+A-

Gezi Parkı sürecindeki şekillenen ve tabanını siyasete karşı sivil darbe isteyenlerin oluşturduğu Birleşik Haziran Hareketi dün, okullarda din eğitimi verilmemesi için protesto eylemi yaptı. Türkiye genelinde çocukları okula göndermeme çağrısı yapan ve “Gerici ırkçı eğitime hayır" ve “Laik bilimsel anadilde eğitim" sloganları ile kampanyayı şekillendiren Birleşik Haziran Grubu’nun İzmir Konak’taki izinsiz gösterisine ise polis müdahale etti. Bu müdahale bugünkü Zaman gazetesinde ilginç bir şekilde yer aldı.

zaman-toma1.jpg

Zaman, birinci sayfasından “Eğitim engeline TOMA’lı müdahale” başlığı ile verdiği haberde bir gerçeği gizledi. Gülen grubunun amiral gemisi, dün eğitim sistemini kilitlemek isteyen Birleşik Haziran Grubu’nun din eğitimine karşı olduğunu ve laik eğitim sistemini savunduğu için bu eylemi yaptığına hiç yer vermedi. Gazetenin içeriden yarım sayfa olarak devam ettirdiği haberde de bu bilgilere yer verilmeyip sadece polis müdahalesi tüm detayları aktarıldı. Zaman’ın okullarda din eğitimine savaş açan Birleşik Haziran Grubu’nun sözcülüğünü üstlenmesi, bu zamana kadar “dini eğitim veriyoruz” diyerek tanıtım yapan Gülen grubu okullarının bu konuda taviz verip vermeyeceği sorusunu da akıllara getirdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

1 Yorum