1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Dilipak, Evine Mal Olan Davadan Beraat Etti
Dilipak, Evine Mal Olan Davadan Beraat Etti

Dilipak, Evine Mal Olan Davadan Beraat Etti

Güven Erkaya’nın icraatlarını eleştiren Akit Gazetesi’nin 'Hakkımızı helal etmiyoruz' başlıklı manşet haberi ile Hasan Karakaya ve Abdurrahman Dilipak'ın köşe yazılarından dolayı tazminat cezasıyla cezalandırılmasının 'hukuksuz' buldu.

05 Aralık 2014 Cuma 20:31A+A-

Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesi; Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin yerel mahkemenin bozma kararına uydu. Mahkeme;  “Hakkımızı helal etmiyoruz” başlıklı manşet haber ile Hasan Karakaya ve Abdurrahman Dilipak’ın yazılarının “ifade özgürlüğü” kapsamında olduğuna hükmetti ve AİHM kararına atıfta bulundu. Erkaya ailesinin açtığı dava 14 yıl sonra beraatle sonuçlandı.

ERKAYA’NIN AÇTIĞI DAVA 14 YIL SÜRDÜ

Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla, Güven Erkaya ailesinin Akit Gazetesi ile Hasan Karakaya ve Abdurrahman Dilipak hakkında açtığı ve 14 yıl süren davanın hukuksuz olduğu gözler önüne serildi. 

YARGITAY: YEREL MAHKEME KARARININ BOZULMASINI İSTEDİ

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi; Akit Gazetesi’nin haberi ve köşe yazarlarının yazılarının İnsan Haklarını ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Sözleşme’nin ve eki protokollerinin ihlali suretiyle verildiğini, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kesin kararıyla tespit edildiğine dikkat çekmiş ve yerel mahkemenin kararının bozulmasına hükmetmişti. 

AİHM: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ İHLAL EDİLDİ

AİHM, Hasan Karakaya ve Abdurrahman Dilipak’ın 2005 yılında “ifade özgürlüğünün ihlal edildiği”şikayetiyle açtıkları ortak davada Türkiye’yi haksız buldu.

DİLİPAK’IN ADRESİ 3 YIL BULUNAMADI, AMA EVİ 7 GÜNDE HACZEDİLDİ

Erkaya’nın varisleri; Güven Erkaya’nın 2000 yılında vefat etmesi üzerine varisleri, Hasan Karakaya veAbdurrahman Dilipak aleyhine tazminat davası açmıştı. Yaklaşık 3 yıl süren davada, Hasan Karakaya veAbdurrahman Dilipak’ın ifadeleri dahi alınmadan mahkûmiyet kararı verildi. Davaya bakan Ankara 29. Asliye Hukuk Mahkemesi, 3 yıl boyunca; adresi bulunamadığı gerekçesiyle Dilipak’a dava dilekçesini gazete ilanı ile tebliğ edilmiş sayarak, aleyhte karar vermişti.

Güven Erkaya ailesi; Abdurrahman Dilipak’ın 30 yıllık gazetecilik emeğinin birikimiyle aldığı evi,“Hakkımızı helal etmiyoruz” başlıklı yazısı sebebiyle icrada sattırmıştı.

ERKAYA AİLESİ, 9 LÜKS DAİREYİ NASIL ALDI?

Abdurrahman Dilipak’ın 30 yıllık gazetecilik emeğinin birikimiyle aldığı evi, “Hakkımızı helal etmiyoruz”başlıklı yazısı sebebiyle icrada sattıran Güven Erkaya ailesinin, 9 lüks dairesi bulunduğu ortaya çıkmıştı. Erkaya ailesi; subay-general maaşı ile 9 lüks daireyi nasıl aldığı konusunda kamuoyuna açıklamada bulunamamıştı.  Mali Suçları Araştırma Komisyonu (MASAK)’ın; Güven Erkaya’nın asker maaşıyla İstanbul’un çeşitli lüks sitelerinde değeri 20 milyon lirayı bulan ve aile bireylerinin üzerine olan 9 daireyi nasıl aldığına ilişkin çalışması sürüyor. (Yeni Akit)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum