1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diktatör Sevici Prençek'ten Sisi'ye Methiye
Diktatör Sevici Prençek'ten Sisi'ye Methiye

Diktatör Sevici Prençek'ten Sisi'ye Methiye

Diktatör sevici Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Mısır'da Sisi'ye methiyeler dizdi.

24 Mayıs 2015 Pazar 20:46A+A-

Diktatör sevici Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Mısır devlet haber ajansı MENA’ya bir röportaj verdi. Suriye'nin diktatörü Esad'a dizdiği methiyelerin ardından Mısır'ın diktatörü Sisi'ye de methiyeler dizmeyi unutmadı. 

SİSİ'Yİ KAHRAMAN İLAN ETTİ

1876’da Osmanlı’da ilk anayasanın Sisi gibi insanlar tarafından yazıldığını söyleyen Perinçek, 1908 Devrimi’ni Türkiye’nin Sisilerinin yaptığını belirtti ve “Türkiye’nin özgürlük ve bağımsızlığı için savaşanlar birer Sisi’ydi. Biz 30 Haziran Devrimi’ni destekledik. Türkiye’de, darbe değil devrim olduğunu söyleyen az sayıda siyasi kuvvetten biriydik. Milyonlarca Mısırlı Mursi’ye karşı sokaklara dökülmüştü, durum oldukça gergindi. Orada Mısır ordusu halkın yanında yer aldı. Mısır ordusu orada Mursi’nin yanında yer alsaydı faşist bir diktatörlük kurulurdu.'' dedi.

MURSİ'YE VE MÜSLÜMAN KARDEŞLERE KİN KUSTU

Diktatör Sisi'nin gözüne girmek için hakaretlerine devam eden Perinçek, ''Biz Mısır halkını ve Mısır Hükümetini destekliyoruz. Müslüman Kardeşler olarak adlandırılan, ama bizim gözümüzde Münafık Kardeşler olan İhvan’a karşı Mısır yargısının kararlarını destekliyoruz. Mısır yargısının kararına saygılıyız. Mursi’yi biz de bir vatan haini olarak görüyoruz, çünkü o ABD’nin elinde bir aletti. Biz ise ABD’nin bölgemize müdahalesine karşıyız” dedi. 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT

4 Yorum