1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÖZBEKİSTAN

  4. Diktatör Kerimov Uydurma Hadisle Çocuklara Camiyi Yasakladı!
Diktatör Kerimov Uydurma Hadisle Çocuklara Camiyi Yasakladı!

Diktatör Kerimov Uydurma Hadisle Çocuklara Camiyi Yasakladı!

Özbekistan'daki Kerimov rejimi çocukları camiden uzak tutmak için yeni hadis uydurdu.

09 Mayıs 2016 Pazartesi 20:10A+A-

Özbekistan’daki İslam Kerimov dikta rejimi, Müslüman çocuk ve gençlerin mescitlere gelmemesi için yaşadıkları evlerin kapılarına “Çocukları ve delileri camilere sokmayın” diye uydurma hadis yazan panolar asmaya başladı.

Azadlık radyosuna gönderilen bir fotoğrafta Peygamberimiz "Hz. Muhammed (sav) “Çocukları ve delileri camilere sokmayın dedi” cümlesi yazıyor.

Bu fotoğrafı radyoya gönderen Özbek vatandaşı konuyu şöyle yorumladı:

“Özbek hükümeti zayıf ve uydurma hadislerle çocukları ve gençleri camilerden uzak tutmak istiyor. İbn Cevzi ve başka İslam alimleri bu sözlerin sahih hadis olmadığını bildirmişlerdi. Bu uydurma hadisleri bugün her mescit ve cami kapısında asılı olarak görürsünüz. İbadethane sorumluları ise bu uydurma hadise dayanarak 4-5 yaştan başlayarak 16-18 yaşar kadar gençleri cami kapılarından geri çeviriyorlar”.

Özbekistan’da 17 yaşından küçük olanları camilere sokmama yasağı uzun zamandır uygulanıyor.

Radyoya konuşan Müslümanlar, hükümetin bu uygulamada cami ve dini eğitim kurumlarının çalışanları ile işbirliği içinde olduğunu öne sürdü.

Özbekistan hükümet yetkilileri bu görüşleri kabul ediyor ve bu tür uygulamaların ülke gençliğinin farklı dini akımlara katılmasını önlemek için yapıldığını savunuyor.

HABERE YORUM KAT