1. HABERLER

  2. HABER

  3. DHKP-C'li Saldırganları Öven Öğretmen Açığa Alındı
DHKP-C'li Saldırganları Öven Öğretmen Açığa Alındı

DHKP-C'li Saldırganları Öven Öğretmen Açığa Alındı

Mardin'de, savcının katledildiği rehine eylemini savunan bir öğretmenin açığa alındığı öğrenildi.

02 Nisan 2015 Perşembe 10:26A+A-

Mardin'de lise öğretmeni H.D, İstanbul Adliyesi'nde meydana gelen ve savcı Kiraz'ın katledilmesiyle sonuçlanan saldırıyla ilgili sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle açığa alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşaviri Abdülkadir Özkan, İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili sosyal medyadaki ifadeleri nedeniyle Mardin'in Artuklu ilçesinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görev yapan H.D. hakkında idari ve adli soruşturma süreci başlatıldığını belirtti. 

Özkan, "Bakanlığımızın, öğretmenlik kurumunun şahsı manevisine zarar verecek tutum ve davranışlara müsamaha göstermesi mümkün değildir. Bakanlığımıza ulaşan bu ve benzeri şikayetleri incelemeye devam ediyoruz. Öğretmen H.D. bugün itibarıyla Bakan Avcı'nın talimatıyla açığa alındı" ifadelerini kullandı. 

İddiaya göre kadın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni H.D, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ölümüyle sonuçlanan saldırıyla ilgili sosyal medyada hakaret içerikli paylaşımlarda bulundu.

Söz konusu öğretmenin paylaşımlarından birinde "Sayın savcımıza Allah'tan rahmet diliyoruz, diyen onursuz bir ilahiyatçı var çevremde" dediği ileri sürülüyor. Aynı öğretmenin, öldürülen saldırganlar için de "hakikat savaşçıları" ifadesini kullandığı iddia edildi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum