1. HABERLER

  2. HABER

  3. DHA, İran Ajansı Üzerinden İHH'ya Yüklendi
DHA, İran Ajansı Üzerinden İHHya Yüklendi

DHA, İran Ajansı Üzerinden İHH'ya Yüklendi

Doğan Haber Ajansı, İran'ın resmi haber ajansının manipülatif haberini hiç irdelemeden okurlarına servis etti.

06 Ekim 2012 Cumartesi 13:53A+A-

Suriye'de 1 yılı aşkın bir süredir halk, katil Baas şebekesine karşı direniyor.

Suriye'nin en büyük destekçisi konumunda İran ve Rusya bulunuyor. Bu iki ülkenin çok sayıda silahlı askerini Suriye'ye gönderdiği de biliniyor.

Ama özellikle İran'ın medya organları ısrarla, Türkiye'nin Özgür Suriye Ordusuna silah desteği sağladığını iddia ediyor. Taraf oldukları için güvenilmemesi gereken bu ülkelerin medya organlarının haberlerine, Türkiye'de Aydın Doğan'a ait Doğan Haber Ajansı sahip çıkıyor.

Doğan Haber Ajansı, 25 Eylül'de Fars Haber ajansında çıkan bir haberi hiçbir kaygı taşımaksızın aynen kopyaladı ve Türkiye'deki abonelerine servis etti. Söz konusu haberde, İHH'nın Osman Atalay aracılığıyla Suriye halkına silah yardımında bulunduğu iddia ediliyor.

Bilindiği üzere İHH, Mavi Marmara olayı sonrasında, İsrail'in hedefine girmiş ve İsrail lobisinin yönlendirmesi ile ABD'de terör örgütüne destek veren sivil toplum kuruluşları arasına alınmak istenmişti.

İran Haber Ajansının bu manipülatif haberi, İsrail lobisinin isteklerine de hizmet ediyor. Bu isteğe bir desteği de Aydın Doğan'a ait DHA sağlamış oluyor.

İŞTE DOĞAN HABER AJANSININ HABERİ

Ajans, vakfın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Suudi Vahabi gruplarla işbirliği içinde faaliyet gösterdiğini de iddia etti. Ajansın iddiasına göre IHH, 2011 Mart’ında Suriye’deki olayların patlak vermesinden itibaren Beşşar Esad’a karşı mücadele eden gruplara aktif bir şekilde yardım etmeye başladı.

Kaynak: HABER10

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum