1. HABERLER

  2. HABER

  3. Devir Değişti; Haliyle Ekşi de Değişti!
Devir Değişti; Haliyle Ekşi de Değişti!

Devir Değişti; Haliyle Ekşi de Değişti!

Oktay Ekşi katıldığı programda özeleştiri yaptı ve Meclis’te başörtülü vekil görmekten rahatsız olmayacağını söyledi.

01 Kasım 2012 Perşembe 16:37A+A-

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. Ekşi, programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Meclis'te başörtülü milletvekilinin kendisinin rahatsız etmeyeceğini söyleyen Ekşi, Hürriyet’ten kovulmasına neden olan yazı için de "Bugün olsa yazmazdım" dedi. 

Başbakan'ın kendisinin varlığından rahatsız olduğunu da söyleyen Ekşi, kendisini gördüğünde "Bu burada da mı karşımda" diye bakış attığını dile getirdi.

İşte programdan satır başları:

"MECLİS'TE BAŞÖRTÜLÜ VEKİL BENİ RAHATSIZ ETMEZ"

Oktay Ekşi, 28 Şubat sürecinde Merve Kavakçı olayıyla ilgili "Canlı Bomba" başlıklı yazısının arkasında durduğunu belirterek, "Hala o olayın provokasyon olduğunu düşünüyorum." dedi. "Şimdi gelecek seçim için birçok Merve Kavakçı'yı Meclis'e sokmaya hazırlanıyorlar" diyen Ekşi, başörtülü milletvekilinin kendisini rahatsız etmeyeceğini söyledi.

"BÖYLE BİR ŞEYE HAKKIMIZ YOK"

CHP’li Ekşi şöyle devam etti: "Artık hepimiz belli bir değişim sürecine tabiiyiz. Taş değilim, elbette toplumun içindeki olaylar beni de etkiledi. Elbette Meclis içinde o hanımefendi keşke Cumhuriyet'i kuran temel değerlere uygun bir şekilde bulunsa diye içimden geçiririm. Ama saygımda kusur etmem... Gönlüm istemez, üzülürüm. Fakat ‘Bu hanım burada ne geziyor?’ da diyemem. Diyeni de kınarım. Çünkü kabalıktır. Böyle bir şeye hakkımız yok."

“BUGÜN OLSA O YAZIYI YAZMAZDIM”

Balçiçek İlter 'in o yazı için “Bugün olsa yazar mıydınız?” sorusuna ise Ekşi şöyle cevap verdi: "Ben bu olayda kimseyi suçlamıyorum. Aydın Bey en uygun tavrı gösterdi. Ben de kendime düşeni yaptığımı düşünüyorum. Başbakan da bir siyasetçidir, beni tasfiye edebilecek bir fırsat doğdu ve bu fırsat kullanıldı. Sadece keşke bu işe zerafet egemen olsaydı diyebilirim. Bugün, o tepkileri yaşamış bir insan olarak o yazıyı yazmazdım diyebilirim. Onun yerine başka bir cümle, başka türlü bir vurucu ifade kullanabilirdim. Çünkü tekrar ediyorum, niçin ben insanları rencide etmiş olayım?

“BAŞBAKAN'IN BANA BAKIŞI BU BURADA DA MI KARŞIMDA ŞEKLİNDE"

Adnan Menderes gazetecileri, özellikle de muhabirleri haşere gibi görürdü. Şimdi Başbakan'ın bakışından da aynısını hissediyorum. Ben kaderin cilvesiyle meclisin en yaşlı üyesi olarak meclisi açtım. Bu vesileyle herkes gibi Başbakan da geldi, yemin etti. Meclis'te eskiden Meclis Başkanlık Divanı'na bir saygı göstergesi olarak selam verilirdi. Başbakan selam vermedi, tam tersine benim bulunduğum tarafa bakmadı bile. Yüzünden akan ifade “Bu burada da mı karşımda” diyen bir ifadeydi. Hiçbir şey hissetmedim, olayı hiçbir şey hissetmeye değer bulmadım. Sonrasında hiç karşılaşmadık. Sadece bir kere Darüşşafaka'nın genel kurul töreninde bir konuşma yaptığında ben de karşısında oturuyordum.

“BU TARİHE KADAR AKLIN NEREDEYDİ?”

Geçtiğimiz gün darbe komisyonuna bilgi vermeye giden Oktay Ekşi, Baykal'ın çıkışına da değindi: "Hukuk tepkisi açısından bakarsanız Baykal'ın kulak vermeye değer sözleri var. Anayasa'nın 138. maddesi diyor ki bir mesele yargıya intikal ettiyse onunla ilgili mecliste hiçbir görüşme yapılmaz. Ancak artık komisyon kurulmuş, orda da CHP' den üyeler var, demek ki komisyonun meşruiyetini kabul etmişler. O kadar yol gidildikten sonra biri çıkıyor diyor ki burada usule aykırı bir durum var. Kardeşim bu tarihe kadar aklın neredeydi? Bir de tabi oraya gidip bu açıklamayı yapmak yerine bir yazı yazar dersin ki anayasanın şu şu maddeleri nedeniyle ben gelmeyi reddediyorum. Hiç kimse de size bir şey demez."

(Ensonhaber)

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum