1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Denizli'de Mısır Protestosu
Denizli'de Mısır Protestosu

Denizli'de Mısır Protestosu

Delikliçınar Meydanı´nda toplanan Memur-Sen, Medeniyet ve İnsani Yardım Derneği ile çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Mısır’daki 529 İdam kararını kınamak için protesto düzenledi.

26 Nisan 2014 Cumartesi 17:36A+A-

"Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "Mısır'a uzanan eller kırılsın", "Katil Sisi, seninleyiz Mursi" sloganlarının atıldığı eylemde sembolik olarak darağacı kuruldu.

Memur-Sen İl Temsilcisi Osman Tavşan, grup adına yaptığı açıklamada, darbenin paraleline, yatayına, dikeyine ve her türlüsüne karşı olduklarını söyledi. Darbenin açık ya da gizli destekçilerini kınadıklarını ifade eden Osman Tavşan, şunları kaydetti: "İnsanlık ayıbının suç ortaklarına haykırarak darbeyi bertaraf etmeye yönelik girişimlerde bulunmayan İslam İşbirliği Teşkilatına 'Sen ne işe yararsın?' diye sormak için nöbet tutacağız. Yaşanan insanlık dramına sesimizi yükselterek dikkat çekmek için buradayız. Mısır'da darbecilerin yargı tiyatrosunda aldığı kararı protesto etmek ve 529 kardeşimize sahip çıkmak için Denizli'deki tüm sivil toplum kuruluşları olarak burada bekleyeceğiz. Darbeleri, muhtıraları, operasyonları ve bütün zorba oluşumları kınayarak, insan iradesine kast edilmiş her türlü davranışa 'Hayır' diyoruz."

image.jpeg

image-(1).jpeg

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT