1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Demokratik Şehir Gerillası
Demokratik Şehir Gerillası

Demokratik Şehir Gerillası

PKK-HDP’nin göz önünde yapıp ettikleri her şeye rağmen bu kadar sorumsuz ve rahat kılan şeyse hiç şüphesiz Hükümeti yıpratma becerisidir. Tuhaf olansa bu yöndeki beklentilerin en saçma ve ahlaksız eylem biçimini dahi makul ve mümkün kılmasıdır.

22 Ocak 2015 Perşembe 07:37A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

Marksist siyasal gelenek bütün ideallerini pratiğe döküp modelleme yolunu hem acil düzeyde önemsiyor hem de adrenalin düzeyi çok yüksek olan bu işi çok seviyor. Türkiye’deki sol-sosyalist geleneğin teatral düzeyde yapıp ettiklerini daha ileri ve katılımcı düzeyde PKK-HDP geleneği de icra ediyor. Türk solunun kurtarılmış mahalle ve bölgeler hastalığının Kürtçü versiyonu bilindiği üzere demokratik özerklikler ve kantonlar şeklinde tecelli ediyor.

Şemdinli ve Yüksekova’daki mücadeleye yüklenen devasa anlamlar, bu süreçte yaşanan büyük yıkımlar epeyce geride kaldı ve unutulmaya terk edildi. Şimdi benzer bir modelleme, büyük efsanelerin de membaı olarak işaretlenen Kobani, Şengal ve Cizre için pratiğe dökülüyor.

Açmaz mı, Kazanım mı?

Cizre’den ne kadar çok sonuç devşirildiğini anlamak için yoğun bir biçimde propaganda edilen noktaların şunlar olduğunu görmemek mümkün değil. 1- PKK siyasetini tayin eden kurmay kadronun silahlı mücadeledeki üstün becerisi, 2- PKK ve HDP’nin AKP Hükümetini hem yerel hem de bölgesel ilişkilerde tamamen tecrit edebilecek diplomasi ustalığı, 3- Birçok orduyu kendine hayran bırakan askeri stratejideki eşsizliği ve 4- Uluslararası güçleri arkasına takıp sürükleme hususundaki muazzam manevra kabiliyeti.

Yazının Devamı >>>

Etiketler : , , , , ,