1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Demirtaş Masum Ama Osman Gülaçar Suçlu, Öyle mi?
Demirtaş Masum Ama Osman Gülaçar Suçlu, Öyle mi?

Demirtaş Masum Ama Osman Gülaçar Suçlu, Öyle mi?

AK Parti tarafından Van’da milletvekilliğine aday olarak gösterilen Osman Gülaçar hakkında başlatılan karalama kampanyası sol çevrelerin ikiyüzlülüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

22 Mayıs 2018 Salı 15:34A+A-

HAKSÖZ HABER

Her fırsatta ‘demokratik bir seçim ortamı’ için Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğini savunan sol çevreler AK Parti’nin Van’dan milletvekili adayı gösterdiği Osman Gülaçar’ı geçmişte haksız yere tutuklanmış olmasından ötürü suçlu ilan edebiliyor!

Türkiye’de solun insan hakları ve hukuk konusunda nasıl da çifte standartlı davrandığı ve demokrasi savunusunu da ‘kendine demokrat’ olmaktan ibaret algıladığı iyi biliniyor. Bu olgu Osman Gülaçar aleyhine başlatılan kampanya ile bir kez daha görülmüş oldu.

Osman Gülaçar hakkında 2014 mahalli seçimlerinde Van’da AK Parti tarafından belediye başkanlığına aday gösterildiğinde yürütülen karalama kampanyası bu kez milletvekilliğine aday gösterilmesi üzerine yeniden sahneye konuldu.

Osman Hoca Van’da sevilen, itibar sahibi bir insan. İslami kimliğini gizlemeyen, Ümmet coğrafyasında yaşanan zulümlere sessiz kalmayan pek çok Müslüman gibi belli çevrelerce hedef alınan ve bu yüzden de takibata uğramış bir isim.

2009 yılında el-Kaide ile irtibat suçlamasıyla gözaltına alınıp, tutuklanıyor. İki ay kadar cezaevinde kaldıktan sonra da tahliye ediliyor ve bilahare beraat ediyor. Yani hakkındaki ithamın asılsız olduğunu mahkeme de ikrar ve ilan ediyor. Buna rağmen malum çevreler tekrar tekrar bu konuyu gündeme getirip, algı oluşturmaya kalkışıyorlar.

İşin garibi şu ki, her fırsatta emniyetin keyfi operasyonlarından şikayet eden, yargılama sürecinde hiç kimsenin suçlu ilan edilmemesi gerektiğini tekrarlayan bu çevreler hoşlanmadıkları, sevmedikleri isimler söz konusu olduğunda beraat kararını dahi görmezden gelip sadece yargılanmış olmayı bir suçluluk göstergesi olarak kullanmaktan çekinmeyebiliyorlar.

HABERE YORUM KAT

9 Yorum