1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Demirtaş: Kendi İçimizde Cezalandırırız
Demirtaş: Kendi İçimizde Cezalandırırız

Demirtaş: Kendi İçimizde Cezalandırırız

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili, "Belediye başkanlarımız gerçekten hırsızlık yapıp, suç işlemişse öncelikle biz kendi içimizde cezalandırırız" dedi.

27 Ekim 2016 Perşembe 17:53A+A-

Bir grup partiliyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, daha sonra belediyenin karşısındaki caddede toplanan gruba hitap etti. Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'ya, bakandan alınan talimatla siyasi bir operasyon yapıldığını savunarak, şu ifadeleri kullandı:

"Belediye başkanlarımız gerçekten hırsızlık yapıp suç işlemişse öncelikle biz kendi içimizde cezalandırırız. Belediyelerimiz her dönem siyasette barış için çaba gösterdiler, belediyenin imkânlarını barış için seferber ettiler. Kimse belediyelerimizi 'silaha, şiddete ve teröre destek verdi' diye suçlayamaz."

Müfettişlerin birkaç yıldır Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde inceleme yaptığını söyleyen Demirtaş, şimdiye kadar erken seçim talep ettiklerini ancak belediye başkanları göreve iade edilene kadar bu taleplerinden vazgeçtiklerini anlattı.

"Siyasetle sonuç alalım istiyoruz"

Ölümlerin engellenmesi için çabaladıklarını savunan Demirtaş, şöyle devam etti:

"Polis, korucu, asker, gerilla, bebek. kadın, yaşlı hepsi de anne baba evladıdır. Hiç kimsenin canı diğerinden üstün değil. 'Bu evlatlarımızı kurtaralım' diye uğraştık. Siyasetle sonuç alalım istiyoruz. Siyasetin yolunu açmazsanız siz şiddeti kendi elinizle teşvik etmiş olursunuz. Demokratik siyaset bizim için taktik değil, stratejik bir meseledir. Gelecekte de işimiz gücümüz bu olacak. Şiddet olağanüstüdür, normal olan siyaseti büyütmektir."

"Olağanüstü hâl (OHAL) uygulaması darbecilere karşı ilân edildi, belediye başkanlarına uygulanamaz" diyen Demirtaş, şunları söyledi:

"Herkes barışçıl gösteri ve protesto hakkını 81 ilde kullanmalı, partililerimiz her yerde sokakta olmalıdır. Valilik Şemse Allak Parkı'nı açsın, günün belli saatlerinde orada protesto yapılsın. Esnafımıza en küçük zarar gelmesini istemeyiz. Şiddete provokasyona mahâl vermeyin. Bunu 'taktik olsun' diye söylemiyorum, net talimat olarak söylüyorum. Bizler irademize sokakta sahip çıkarız, bunun için şiddete ihtiyacımız yok."

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT

4 Yorum