1. HABERLER

  2. HABER

  3. Deah Baraket'in Hayali Gerçek Oldu
Deah Baraket'in Hayali Gerçek Oldu

Deah Baraket'in Hayali Gerçek Oldu

Deah Barakat'in ABD'de öldürülmesi Suriyeli yetimlerin Türkiye'de diş tedavilerine vesile oldu.

07 Temmuz 2015 Salı 21:50A+A-

İdealist Diş Hekimleri Derneği, ABD'de katledilen Kuzey Carolina Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Deah Barakat'ın Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocukların diş sağlığına yönelik projesini gerçekleştirdi. Deah Barakat'ın şehadeti yetimlerin diş tedavilerine vesile oldu!

İdealist Diş Hekimleri Derneği Başkanı Muzaffer Erdoğral, yönetim kurulu adına konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"11 Şubat 2015’de ABD’de Müslüman kimliği sebebi ile hunharca bir cinayete kurban edilen diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, Türkiye’deki Suriyeli yetimlerin diş tedavilerini yapmayı hayal etmiş ve bu konuda "Türkiye’deki Suriyeli Yetimler gülümsesin" isimli bir proje başlatmıştı fakat şehadeti sonrası bu proje hayata geçmemişti.

Dünya üzerinde din, dil, cinsiyet ve ırk gözetilerek yapılan şiddet karşısındaki çifte standarda dikkat çekmek isteyen İdealist Diş Hekimleri Derneği olarak "Bir fırça bir oyuncak" sloganı ile Deah’ın hayalini gerçekleştirmeye karar vermiş ve bu konuyu, 15 Şubat 2015 tarihinde kamuoyu ile paylaşmıştık.

Süreç içinde proje 3 aşamalı olarak planlanmış ve yürürlüğe konulmuştur.

1. İHH ile yapılan ortak çalışma ile Hatay Reyhanlı’da Diş Tedavi Merkezi kuruldu ve yüzlerce yetimin diş tedavileri gerçekleştirildi. Her çocuğa bir fırça bir oyuncak hediye edildi. Proje gönüllülük esasına dayalı olarak diş hekimi ekiplerinin dönüşümlü çalışmaları ile devam etmektedir.

2.Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde, Fatih Belediyesi ve Banat firmasıyla ortak yürütülen "bir fırça bir macun çocuklar mutlu olsun" sloganı ile İstanbul’da eğitimine devam eden 15000 civarında Suriyeli ilköğretim çağındaki öğrencilerin ağız ve diş sağlığı konusunda eğitimi planlandı. Bu plan dahilinde çocuklara Flor-jel uygulaması yapılarak koruyucu tedaviye başlandı. Bu çalışmanın ilk ayağı Sultangazi ilçesinde uygulandı.

3.AFAD ile yapılan çalışmayla da, AFAD kamplarında bulunan 70 bin civarında ki çocuğun, ağız ve diş sağlığı eğitimi ile Flor-jel uygulamasının lojistik hazırlıklarının sonuna gelindi. Bu çalışmanın başlangıcı tekrar kamuoyuna duyurulacaktır."

HABERE YORUM KAT