1. HABERLER

  2. HABER

  3. DBP'li Belediye Başkanlarına Tutuklama
DBP'li Belediye Başkanlarına Tutuklama

DBP'li Belediye Başkanlarına Tutuklama

Van'da Özalp Belediye Başkanı Handan Bağcı, Başkan Yardımcısı Okan Bayram ve Belediye Meclis Üyesi Kasım Hazır; Diyarbakır’da da Dicle Belediye Başkanı Abdulsamet Bilgin ile Fen İşleri Müdürü İlhami Güzel tutuklandı.

10 Ekim 2015 Cumartesi 01:04A+A-

Diyarbakır Dicle Belediyesi’nin DBP’li (Demokratik Bölgeler Partisi) Eş Başkanı Abdulsamet Bilgin ile Fen İşleri Müdürü İlhami Güzel tutuklandı. Anadolu Ajansı’na göre, Bilgin ile Güzel, PKK mensuplarının belediyeye ait iş makinelerini kullanarak, ilçede hendek kazıp izinsiz gösteri yapmalarını sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Emniyette işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen Abdulsamet Bilgin ve İlhami Güzel, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Bilgin ve Güzel, TCK'nın 302'nci maddesi gereğince, ''Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'' iddiasıyla tutuklandı.

Van'ın Özalp ilçesinde de 4 Ekim'de gözaltına alındıktan sonra adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılan ve Cumhuriyet Savcılığı’nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan üç DBP’li tutuklandı.

PKK’lılara düzenlenen operasyonu ‘canlı kalkan’ olarak engelledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan Belediye Başkanı Handan Bağcı, Başkan Yardımcısı Okan Bayram ve Belediye Meclis Üyesi Kasım Hazır’ın tutuklanma gerekçeleri, "Terör örgütü adına suç işlemek", "Görevli memura mukavemet" ve "Mala zarar verme".

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT