1. HABERLER

  2. HABER

  3. DBP Diyarbakır İl Başkanı Hafize İpek Tutuklandı
DBP Diyarbakır İl Başkanı Hafize İpek Tutuklandı

DBP Diyarbakır İl Başkanı Hafize İpek Tutuklandı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanlığının çağrısı üzerine Diyarbakır'da gerçekleştirilen kepenk ve kontak kapatma eylemine ilişkin gözaltına alınan DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek ile 3 kişi, tutuklandı.

29 Ağustos 2015 Cumartesi 22:57A+A-

Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan, parti adına çağrıyı yapan İpek ile esnafa zorla kepenk kapattırdıkları öne sürülen Celal Gidici, Ahmet Bağca ve Kerem Aktaş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen İpek ile diğer zanlılar, tutuklandı.

26 Ağustos'ta, Silvan'da cadde ve sokaklara hendek kazan, barikat kuran PKK yandaşlarına yönelik operasyonları protesto etmek için DBP İl Başkanlığının yaptığı "yaşamı durdurma" çağrısı üzerine kentte bazı iş yerleri kepenk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren otobüsler de kontak kapatmış, ulaşımın aksamasına neden olan eylem, vatandaşların da mağduriyetine neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT