1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu'ndan HDP'nin Sokak Çağrısına Tepki
Davutoğlu'ndan HDP'nin Sokak Çağrısına Tepki

Davutoğlu'ndan HDP'nin Sokak Çağrısına Tepki

HDP'nin 1 Kasım'da sokağa çıkma çağrısına Başbakan Davutoğlu'ndan tepki: Bu çağrı yasal değil, iyi niyetli değildir. Çözüm sürecine zarar mahiyetindedir.

31 Ekim 2014 Cuma 13:42A+A-

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) IŞİD'e karşı sokağa çıkma çağrısına, Başbakan Ahmet Davutoğlu cuma namazı çıkışında değerlendirme yaptı. Başbakan Davutoğlu bu çağrının, önceki olaylarden ders alınmadığını gösterdiğini söyledi ve şöyle devam etti:

"Bütün vatandaşlarımıza başka bir çağrıda bulunuyorum: Hiçbir şiddet olayının içinde yer almamaları gerekir. Şiddet üzerinden hak talep etmek dünyanın hiçbir yerinde kabul görmez, hiçbir demokratik ülkede şiddet kullanılarak, etrafa zarar vererek hak talebi mazur görülemez. Bütün valilerimize de gerekli talimatlar gitmiştir. Kesinlikle kamu düzeninin bozulmasına izin verilmeyecek. HDP ve diğer siyasal zeminde mücadele ettiğiniz, siyasi mücadele yürüttüğünüz barışçıl bir siyasi parti olduğunu göstermenin vaktidir. Halkımızı sükunet ve basirete davet ediyorum. Vatandaşlarımızın bu tür şiddet çağrılarına cevap vermemeye çağırıyorum. Bu çağrı yasal değil, iyi niyetli değildir. Çözüm sürecine zarar mahiyetindedir.”

HDP 1 Kasım'da, halkı sokağa çıkmaya çağırmıştı. Açıklamada Türkiye IŞİD’e destek vermekten vazgeçmemekle, koalisyon güçleri ise etkili destek vermemekle suçlanmıştı.

Al Jazeera

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT