1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu Kayıp Gazetecilerle İlgili Konuştu
Davutoğlu Kayıp Gazetecilerle İlgili Konuştu

Davutoğlu Kayıp Gazetecilerle İlgili Konuştu

Davutoğlu, Adem Özköse ve Hamit Coşkun hakkında konuştu: "Nerede olduklarına dair teyit edilmiş bir bilgi yok!"

19 Mart 2012 Pazartesi 15:13A+A-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'ye giden ve yaklaşık 10 gündür haber alınamayan gazeteci kardeşlerimizle ilgili soruları cevapladı.

"Suriye'de kan akmaya devam ediyor. Ve artık sona yaklaşılıyor. Türkiye aylarca uyardı, Esed dinlemedi. Türkiye her türlü tedbiri, seçeneği masaya yatırmış durumda..."

TAMPON BÖLGE TARTIŞMASI

"Tampon bölge masada ancak net bir karar alınmadı."

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Önümüzde çok yoğun diplomatik bir takvim var. Biz bu soruna çözüm bulunması için her türlü yolu yöntemi çalışıyoruz, elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Türkiye gerek kendi sınır güvenliği bağlamında, gerekse Suriyeli kardeşlerimizin geleceği için her türlü tedbiri düşünmeye kararlıdır." dedi.

Davutoğlu, Türkiye ve Suriye halklarının kader birliğine şu sözlerle dikkati çekti.

"Çanakkale savaşlarında Şam'dan 6 bin, Halep'ten 4 bin şehit var. Şimdi biz de onlar gibi kader birliği yapacağız."

GAZETECİLER

"Halen Suriye'de bulunan 2 Türk gazeteci için de çalışmalar aralıksız sürdürülüyor."

Davutoğlu, "Gece gündüz çalışıyoruz. Bütün kurumlarımızla, gazeteci kardeşlerimize ulaşabilmek ve sağsalim yurda getirmek için. Şu an nerede olduklarına dair teyit edilmiş bir haber yok." diye konuştu,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise "Türkiye resmen çağrıda bulundu diplomatik kanallarını kullanarak, ailelerine teslimi yönünde resmi başvrusu oldu. Ama nerede olduklarına dair bir cevap verilmiş değildir" dedi.

TÜRKİYE'YE GELEN SURİYELİLER

"Konunun en önemli boyutlarından biri de Türkiye'ye gelen Suriyeliler..."

Hüseyin Çelik, "Hatay'a yakın yerlerde mülteciler için yeni yerler, kamplar hazırlanıyor. Türkiye, ister rejim muhalifi, ister rejim taraftarı kim olursa insani yardımı yapmakta kendi halkına zulm eden Suriye rejiminin gitmesini istemektedir" dedi.
 

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum