1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu: “HDP Binalarına Saldıran DHKP-C'li”
Davutoğlu: “HDP Binalarına Saldıran DHKP-C'li”

Davutoğlu: “HDP Binalarına Saldıran DHKP-C'li”

Başbakan Davutoğlu, HDP'nin Adana ve Mersin teşkilatlarına saldıran kişinin daha önce DHKP-C soruşturmasında tutuklanan bir kişi olduğunu açıkladı.

21 Mayıs 2015 Perşembe 18:43A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu Sinop'taki seçim mitinginde, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Adana ve Mersin'deki teşkilat binalarına bombalı saldırı düzenleyen zanlı hakkında açıklama yaptı. Davutoğlu, "Bu saldırgan geçtiğimiz yıllarda DHKP-C'den tutuklanan bir terörist" dedi. Davutoğlu, HDP'nin saldırı sonrası hükümete yönelttiği suçlamaları hatırlatarak, şunları söyledi: 

"Bu saldırgan geçtiğimiz yıllarda DHKP-C'den tutuklanan bir terörist. Şimdi DHKP-C militanları, rahmetli savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı şehit ettiklerinde CHP'lileri çağırmışlardı. CHP'nin Hatay birinci sırası, bu gruplarla, Esed zulmüyle rejimiyle ilişkili olan adamlar. Şimdi aynı şekilde DHKP-C ile PKK bağlantısı var. Aziz Sinoplular, oyunu görüyor musunuz? Bir taraftan bir terör örgütü mensubu böyle bir saldırı yapacak, arkasından AK Parti suçlanacak. İşte maskeler birer birer iniyor, maskeleri indireceğiz."

İçişleri Bakanlığı da Pazartesi günü HDP binalarına yapılan saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılan yoğun ve titiz çalışmalardan; bombaların bir gün öncesinden şüpheli bir erkek şahıs tarafından bahsi geçen parti binalarına bırakıldığı, şahsın ailesi ile birlikte 1990 yılında Van'dan gelerek Adana'ya yerleştiği, her iki eylemin failinin de aynı şahıs olduğu belirlenmiştir."

"Şahsın açık kimliği güvenlik birimlerince tespit edilmiştir. Eylemi gerçekleştiren şahsın daha önce 2007 yılında Ankara'da yasadışı sol bir örgütün faaliyetlerine katılarak tutuklandığı, yine aynı yılda İstanbul'da yasadışı sol bir örgüt faaliyetleri ile irtibatlı olmaktan gözaltına alındığı anlaşılmıştır. Şahsın yakalanmasına yönelik olarak gereken tüm çalışmalar özenle yürütülmektedir."

Pazartesi günü HDP'nin Adana ve Mersin'deki teşkilat binalarında saat 10:00 sıralarında peş peşe iki patlama olmuştu. HDP, Adana Seyhan İlçe Teşkilatı'ndaki patlamada 6 kişinin yaralandığını açıklamıştı. Patlayıcıların Adana'daki binaya kargo paketiyle, Mersin'e ise saksı içinde teslim edildiği belirlenmişti. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Çarşamba günü, HDP’ye yönelik saldırılarla ilgili bir zanlının tespit edildiğini açıklamıştı.

(AA / Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT