1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Davutoğlu: Emanetçi Olmadım
Davutoğlu: Emanetçi Olmadım

Davutoğlu: Emanetçi Olmadım

Başbakan Davutoğlu, olağanüstü kongre kararının ardından ilk kez konuşuyor. Davutoğlu, "Emanetçi Başbakan olmadım… Herhangi bir il ve ilçe teşkilatı atamasında şahsi bir tercihim olmamıştır." ifadesini kullandı.

05 Mayıs 2016 Perşembe 14:51A+A-

Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinden AK Parti'de olağanüstü kongreye gidilmesi sonucu çıkmasının ardından Davutoğlu ilk kez konuşuyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Son 25 yıldır en köklü değişikliklerden geçtiğimiz bir dönemdeyiz. Bir başbakan danışmanı, dışişleri bakanı ve başbakan olarak hizmet ettim. Bildiğiniz gibi 28 Ağustos 2014 tarihinde partimizin kongresinde kutsal bir emaneti devraldım. Orada yaptığım konuşmada söylediklerimi kendime şiar eyledim. Bugüne baktığımda bu şiarın dışına çıkmadığımı görüyorum. Canla başla çalıştım. Bunun şahidi aziz milletimizdir."

"Bugün geldiğimiz noktada gelecek persepektifini paylaşmak durumundayım. Bu 3 döneme ayrılabilir. 62. Hükümet dönemi. Kurucu genel başkandan sonra görevi devralma dönemi."

'Tek bir kardeş itlafı yaşanmadı'

"O günden bu güne hamdolsun AK Parti’de tek bir kardeş itlafı yaşanmamıştır. Bu önemli bir meydan okumaydı. ANAP'ı, Doğruyol’u bilenler bu başarıyı görür. 62. Hüükümet döneminde ülkeyi suhûletle seçime götürmekti. Daha başbakan olduğum andan itibaren Kobani meydan okuması vardı. Hem bu olayın üstesinden gelmek için planlarımızı hayata geçirdik. Sayın başbakanımızın döneminde başlatılan yatırımlara devam etmekti. Başında olduğum dönemde hiçbir yatırım aksamamıştır"

"2. dönemimiz en kritik dönemdi. Türk demokrasi tarihinin en kritik dönemi; 7 Haziran-1 Kasım arası… 7 Haziran’ı herkes hatırlar. Herkeste “Partimize ne olacak” kaygısı vardı. Bu binanın balkonunda şunu söyledim ve hedef olarak kendime belirledim; "Başınızı dik tutun. Gerçekten 7 Haziran ile birlikte iç muhasebeyi yaptık."

"7 Haziran’da başımızı öne eğecek hiçbir şey olmadı. Huzurunuzdayım. Herşey sizin huzurunuzda yaşandı. Hiçbir kararı almakta bir saniye bile tereddüt etmedik. Mecliste çoğunluğu olmayan bir hükümetin en zor kararı alması gerekiyordu. Suruç saldırısı ve sonrasındaki saldırılar ülkemize kapsamlı bir savaş ilanıydı."

"Madem ki Türkiye’ye savaş ilanı edilmiştir, ülkemizin bütün dağları, ovaları, köyleri, şehirleri terörle mücadeleye sahne oldu. İnşallah sonraki hükümetler de edecek."

"Sonrasında 1 Kasım seçimlerinde kimsenin beklemediği bir başarı elde ettik. Yeni bir dönem başlamıştı. 4 yıllık bir yönetim kurulmuştu. 'Madem ki millet bize güvendi vaadlerimizi 4 yıla yaymayacağız, 3 ayda yapacağız' dedik. Bir TC vatandaşı olarak artık bunu yerine getirdiğimi gururla söylüyorum.

'Her vaadi yerine getirdik'

"1 Kasım mücadelesinde 81 vilayeti dolaşarak verdiğimiz hiçbir vaadi yerine getirmemezlik etmedik."

"Diğeri atılan adımlar reformlardı. İnşallah hayata geçirilecek olan sivil ve demokratik anayasa da hayata geçirilecek. Ümit ederim bu da en kısa zamanda tamamlanacaktır.

"Terörle mücadele kapsamında kapsamlı operasyonlar hayata geçirdik. Bu mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum."

"Ekonomik sarsıntı yaşar denen Türkiye bugün her anlamda iyi durumda. Her konuda son derece parıltılı bir dönem yaşıyoruz ekonomik anlamda."

"Emanetçi olmadım"

Dış politikamızın temel sütunlarını inşa etmek ve korumak anlamında da adımlar attık. Mülteci sayısı son zamanlarda onlu rakamlara indi. Vatandaşlarımızın hakkı olan vize muafiyetinde önemli adımlar atılmıştır.

Dolayısıyla her cephede üzerimize düşeni yaptık. Amacım üzerimdeki bu ağır yükün hakkını vermekti. Cumhurbaşkanımız “Emanetçi bir başbakan istemiyorum” demişti. Son derece haklıydı. Emanetçi olmadım. Herhangi bir il ve ilçe teşkilatı atamasında şahsi bir tercihim olmamıştır.

Bu dönemde yapmaya çalıştığım önemli bir olayda 81 vilayete gittim. Bazı vilayetlerimiz Van gibi Şanlıurfa gibi 7,8,9 defa gittim Partimiz yeni bir dönem içindedir.

HABERE YORUM KAT