1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Darbeci Sisi'den Darbeci Hafter'e Silah Yardımı
Darbeci Sisi'den Darbeci Hafter'e Silah Yardımı

Darbeci Sisi'den Darbeci Hafter'e Silah Yardımı

Mısır diktatörü Abdulfettah Sisi'nin ofisinde kaydedildiği öne sürülen ses kaydında, Mısırlı yetkililer BAE'nin desteğiyle Libya'da desteklediği darbeci general Hafter'e silah gönderilmesini konuşuyor.

23 Mayıs 2015 Cumartesi 00:33A+A-

Mısır'da 3 Temmuz 2013 darbesinden sonra Abdulfettah Sisi’nin savunma bakanı olarak görev yaptığı dönemde ofisinde kaydedildiği belirtilen yeni ses kaydı sızdırıldı.

Mısır’da Müslüman Kardeşler'e yakınlığıyla bilinen Mukemmilin televizyon kanalının yayınladığı ses kaydında, Sisi, özel kalemi Abbas Kamil’in yanı sıra Mısır Genelkurmay Başkanı Mahmut Hicazi ve Libya istihbaratından subay Muhammed İsmail, silah ve mühimmatın Libya’ya gönderilmesini tartışıyor.

Ses kaydına göre, Libya’ya ulaştırılması konuşulan silahlar, Filistinli Fetih hareketinden uzaklaştırılan ve daha sonra ‘Ölüm Tugayları’ grubunu kuran Muhammed Dahlan ve ismi belirtilmeyen bir Körfez ülkesinin aracılığıyla gönderiliyor.

Ses kayıtlarında silah sevkiyatı için Mısırlı yetkililerin, Birleşik Arap Emirlikleri'nden yetkililerle de temasa geçtiği de vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum