1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Darbeci Müşerref’ten Siyoniste Yalakalık
Darbeci Müşerref’ten Siyoniste Yalakalık

Darbeci Müşerref’ten Siyoniste Yalakalık

Pakistan eski Cumhurbaşkanı General Pervez Müşerref, ülkesinin İsrail ile ilişkileri geliştirmesinin zorunluluk olduğunu iddia ederek Siyonistlere mesaj verdi.

10 Ocak 2012 Salı 00:58A+A-

Siyonist İsrail, gün geçtikçe karışan Ortadoğu’da kendisini güvenceye almak için kuklaları işbaşına getirmeye çalışıyor. Önümüzdeki günlerde ülkesine dönmeye hazırlanan Pakistan eski Cumhurbaşkanı ve darbeci General Pervez Müşerref, yeniden ülkesine dönmek için Siyonistlere mesaj verdi. Dönüş planı ile ilgili İsrail gazetesi Haaretz’e konuşan Müşerref, Pakistan’ın İsrail ile iyi ilişkiler geliştirmesi gerektiğini savunarak bunun ülkesi için “gerçekçi bir siyaset” olacağını iddia etti.

“İktidardayken Yaptım, Yine Yaparım”

Pakistan’ın Ortadoğu sorununda her zaman Filistinlileri desteklediğini kaydeden Müşerref, “Ancak değişen siyasi ikilimi de görmek ve gerçekçi olmak gerekir. Hükümet düzeyinde ya da örtülü olsun, birçok Müslüman ülkenin İsrail ile ilişkileri olduğunu biliyorum. İsrail görmezden gelinemez” diyerek İsrail ile Pakistan’ın ilişkilerinin “normalleşmesinin” zorunlu olduğunu ileri sürdü. Bu düşüncelerinin kamuoyunda ne kadar destek bulduğu konusunda ise Müşerref, kendisinin Amerika’daki Yahudi Kongresi’nde konuşma yaptığını, Cumhurbaşkanlığı döneminde 2005’te de Dışişleri Bakanı ile İsrail yönetimi arasında görüşme yapıldığını ve kamuoyundan olumsuz tepki gelmediğini savundu. Pakistan kamuoyuna yönelik “antisemitizm” ile ilgili ise Müşerref, “Evet, Pakistan’da İsrail’e karşı tepki var, ancak bu ‘antisemitizm’ şeklinde değildir” diye konuştu. Müşerref’in, İsrail ve Amerika’ya yönelik mesajlarının, Pakistan’a dönmek için Amerika’nın İslamabad’a baskı yapması için olduğu kaydediliyor. Resmi olarak İslam Cumhuriyeti olan Pakistan’da İsrail pasaportu kabul edilmiyor.

Haber: Ertuğrul Cesur / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT