1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Darbeci Koltuğu Bırakmıyor...
Darbeci Koltuğu Bırakmıyor...

Darbeci Koltuğu Bırakmıyor...

Darbe yoluyla iktidara gelen ve 'Muhalefeti susturma politikası' izlemekle eleştirilen Sisi'nin mevcut siyasi konjonktürde koltuğunu koruyacağına kesin gözüyle bakılıyor.

20 Ocak 2018 Cumartesi 15:41A+A-

Mısır’ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi, önümüzdeki seçimlerde ikinci dönem için aday olacağını duyurdu.

Başkent Kahire'de düzenlenen "Vatan Hikayesi" adlı üç günlük konferansın kapanışında konuşan Sisi, yolsuzluk yapanların cumhurbaşkanlığı koltuğuna yaklaşmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Euronews’in konuyla ilgili yer verdiği haberde şunlar kaydedildi:

Karşıtları tarafından muhalifleri bastırmakla eleştirilen cumhurbaşkanı, seçimlerin demokratik olacağının sözünü verdi.

Sisi, "Siz gelecek lideri kendi özgür iradenizle önümüzdeki seçimlerde belirleyeceksiniz. Seçimlerin özgürlüğün ve şeffaflığın bir modeli olacağını vadediyor, her adayın eşit şartlarda yarışacağının sözünü veriyorum." diye konuştu.

Muhaliflerin desteklediği avukat Halid Ali, Sisi'nin en büyük rakiplerinden biri.

Ali, geçtiğimiz yıl kazandığı bir dava sonrası kameralar karşısında yaptığı bir el hareketinden dolayı üç ay hapis cezası almıştı. Karar temyize taşındı, itirazı kabul edilmediği takdirde, insan hakları savunucusu Halid Ali seçimlere katılamayacak.

Son yıllarda art arda gelen terör eylemleri, muhalefeti susturma politikaları ve tasarruf önlemleri nedeniyle halk desteği azalsa dahi, Cumhurbaşkanı El Sisi'nin seçimleri kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

2014 yılında düzenlenen seçimlerle göreve gelen El Sisi daha önce yaptığı açıklamalarda, ikinci döneme değinmeden, üçüncü dönem için aday olmayacağını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu 26-28 Mart tarihleri arasında yapılacak. Hiç bir adayın yüzde 50 oy oranına ulaşamaması halinde, 24-26 Nisan tarihlerinde ikinci tura gidilecek.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum