1. HABERLER

  2. HABER

  3. Darbeci Baro Yasağı Savundu
Darbeci Baro Yasağı Savundu

Darbeci Baro Yasağı Savundu

İstanbul Baro Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, kapıya astıkları “Başörtülüler giremez” tabelasını 1971’de çıkarılan darbe dönemi yönetmeliklerine dayandırarak, ne kadar gerici bir tutum sergilediklerini ortaya koydu.

12 Ocak 2012 Perşembe 15:04A+A-

İlericilikten bahseden ve daha önce yaptığı bir açıklamada “Benim gerçekten samimi, inancı gereği başını kapatanla hiçbir sorunum yok” diyen İstanbul Baro Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, kapıya astıkları “Başörtülüler giremez” tabelasını 1971’de çıkarılan darbe dönemi yönetmeliklerine dayandırarak, ne kadar gerici bir tutum sergilediklerini ortaya koydu.

İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, baronun uyguladığı başörtüsü yasağı hakkında ilk defa konuştu. Doç. Dr. Kocasakal, İstanbul Barosu’ndaki avukat stajyerleri için zorunlu olan Staj Eğitim Merkezi’ndeki seminerlere katılmak isteyen başörtülü stajyer avukatların seminere alınmamasını savundu.

“Koskoca Yalan” Dedi, Yasağı Savundu!

İstanbul Barosu Baro Meclisi’nin 29. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Doç. Dr. Ümit Kocasakal, bazı medya organlarının türban konusunda İstanbul Barosu’nu yıpratmaya çalıştıklarını, başörtülülerin Baroya ve Staj Eğitim Merkezine alınmadıkları yolundaki iddiaların ‘koskoca bir yalan’ olduğunu iddia etti. Kocasakal; baro binası kapısına asılan söz konusu yazının avukatlarla aralarında hiçbir fark bulunmayan stajyer avukatlara meslek ilke ve kurallarını hatırlatmaktan ibaret olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Kocasakal; söz konusu hatırlatmanın ne Danıştay, ne Anayasa Mahkemesi, ne de AİHM kararları hatırlatılarak değil, sadece Avukatlık Yasası, Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) Staj Eğitimi Yönetmeliği ve TBB Meslek İlke ve Kuralları ile TBB Disiplin Kurulu’nun bazı kararlarına dayandığını kaydetti.

Kocasakal Eleştirileri Cevapladı

Doç. Dr. Ümit Kocasakal, toplantının kapanışında eleştirilere de cevap verdi. Başörtüsü konusuna ilişkin eleştirileri değerlendiren Doç. Dr. Kocasakal, hukuk kurallarını bir yana bırakarak bir şeyleri görmezden gelmelerini hiç kimsenin beklememesi gerektiğini vurguladı.

Av. Toraman: TBB’nin Yönetmeliği Akıllara Zarar Hükümler İçeriyor

Avukat Cüneyt Toraman, Doç. Dr. Ümit Kocasakal’ın, başörtüsü yasağını, Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB), 26 Ocak 1971 tarihinde yayınladığı “meslek ilkelerine” dayandırmaya çalıştığını, 1961 Anayasası’ndan bugüne, avukatlara vesayet makamı olarak tayin edilen TBB’nin yönetmeliğinin, evrensel hukuk normlarıyla bağdaşmayan akla zarar hükümler içerdiğini söyledi. Toraman, “Yasalarımızda başörtüsünü yasaklayan bir hüküm olmadığına göre, TBB dahi olsa, başörtüsü yasağı koyamaz” dedi.

Haber: KENAN KIRAN / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT