1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. "Darbe Rejimi Yargıyı Araç Olarak Kullanıyor"
"Darbe Rejimi Yargıyı Araç Olarak Kullanıyor"

"Darbe Rejimi Yargıyı Araç Olarak Kullanıyor"

Birleşmiş Milletler Barışçıl Toplanma ve Örgütlenme Özgürlüğü Özel Raportörü Kiai, Mısır'a sivil topluma yönelik artan baskılardan dolayı uyarıda bulundu.

11 Ekim 2016 Salı 20:14A+A-

Birleşmiş Milletler Barışçıl Toplanma ve Örgütlenme Özgürlüğü Özel Raportörü Maina Kiai, insan hakları örgütleri ve sivil topluma yönelik artan baskılar nedeniyle Mısır hükümetini uyardı.

Kiai, Cenevre'de yaptığı yazılı açıklamada, Kahire Ceza Mahkemesi'nin 17 Eylül'de tanınmış beş insan hakları savunucusu ve üç sivil toplum örgütünün mal varlığına tedbir getirdiğini anımsatarak, "Hükümet, göründüğü şekliyle sivil toplumun sesini susturmak için sistematik bir şekilde saldırıda bulunuyor." dedi.

Mısır hükümetini, sivil topluma yönelik artarak devam eden kısıtlamalar ile insan hakları savunucuları ve insan hakları örgütlerinin hedef alınması konusunda uyaran Kiai, bu ülkeyi uluslararası kurallara uymaya davet etti.

Kiai, Mısır'da STK'larla ilgili yeni yasa tasarısına ilişkin endişe duyduğunu belirterek, "Mısır hükümetini insan hakları savunucuları ve örgütlerine yönelik sürekli devam eden tacize bir son verilmesi konusunda çağrıda bulunuyorum." ifadesini kullandı.

Mısır Devrim Konseyi Başkanı Dr. Maha Azzam da Londra’da düzenlediği basın toplantısında, "Darbe rejimleri dünyanın her yerinde yargıyı halkı terörize etmek için kullanmıştır, Mısır’da da durum bu. Bağımsız bir yargıdan söz etmek mümkün değil. Darbe rejimi yargıyı araç olarak kullanıyor." ifadesini kullanmıştı.

Azzam, ülkede masum insanların idama mahkum edildiğini vurgulayarak, "Dünyanın demokratik hükümetlerini ve BM’yi, Mısır’daki ölüm cezalarının infazının durdurulmasını sağlamaya çağıyoruz." diye konuşmuştu.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT