1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KUVEYT

  4. 'Darbe Kaydına' Yayın Yasağı
'Darbe Kaydına' Yayın Yasağı

'Darbe Kaydına' Yayın Yasağı

Kuveyt yönetimi, eski üst düzey yetkililerin hükümeti devirme planları yaptığını gösteren videoyla ilgili haber yapılmasını yasakladı.

11 Nisan 2014 Cuma 12:15A+A-

Devlet haber ajansı KUNA’nın haberine göre, Kraliyet mahkemesi söz konusu videoyla ilgili soruşturmanın gizli yürütülmesi talimatını verdi.

Videonun sosyal medyada yayımlanmasına da yasak getirildi. Kraliyet mahkemesi ayrıca konuyla ilgili çağrısında, video hakkında tartışma yapılmamasını ve konunun mahkemelere bırakılmasını istedi.

KUNA’ya açıklamalarda bulunan Başsavcı Tirar Asusi, konunun milli menfaatlere, birliğe ve soruşturmanın kendisine zarar verici nitelikte olması sebebiyle yasak kararı alınmasının şart olduğunu belirtti.

Kraliyet ailesinin üst düzey isimlerinden Şeyh Ahmed El-Fahad El-Sabah, konuyla ilgili yaklaşık 5 saat ifade verdiği savcıya, eline mali, siyasi ve bölgesel konuların yanısıra kraliyet ailesini de ilgilendiren bir video kaydı olduğunu iletmişti.

Muhalif milletvekilleri de Başbakan Şeyh Cabir Mübarek El Sabah’a yaptığı çağrıda, videoda bir darbe planı varsa bunun ortaya çıkarılmasını ve komploya karışan kişilerin isimlerin açıklanmasını istedi.

2006’dan beri muhalefet ve iktidar arasında süren anlaşmazlıklar sebebiyle Kuveyt, peş peşe siyasi krizlere tanıklık ediyor.

(AFP)

HABERE YORUM KAT