1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Danıştay’ın Irkçı-Faşizan “Andımız” Kararına Tepkiler
Danıştay’ın Irkçı-Faşizan “Andımız” Kararına Tepkiler

Danıştay’ın Irkçı-Faşizan “Andımız” Kararına Tepkiler

Danıştay 8. Dairesi’nin ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine tepki gösterildi.

19 Ekim 2018 Cuma 11:46A+A-

HAKSÖZ-HABER

Danıştay 8. Dairesi, ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etti. Danıştay’ın ırkçı-faşizan bu kararı sosyal medyada da dün geceden bu yana haklı olarak gündemin başlıca konularından birine dönüştü. Kararı yerinde bulan ve Türklükle övünmenin doğal olduğunu, bunun garipsenmemesi gerektiğini dillendiren zavallılar olduğu gibi tepki gösteren ve itiraz edenler de oldu.

Gelişmeye tepki gösterenler arasında hükümet cenahından şahsiyetler de vardı. Bu bağlamda Bekir Bozdağ ve Mustafa Yeneroğlu’nun açıklamaları birçok kişi tarafından paylaşıldı.

1455.jpg

1456.jpeg

Danıştay’ın kararına tepki gösteren STK’lar arasında ise Memur-Sen’in varlığı olumlu karşılandı. Konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın duyarlı herkesi ve tüm kesimleri tepki göstermeye çağırdı.

1457.jpeg

Ayrıca konuyla ilgili bir açıklama yapan Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen bugünden itibaren 81 ilde basın açıklaması yapacağını ve ırkçı-faşizan dayatmaya itiraz edileceğini kaydetti.

1458.jpeg

Gelişmeye bir tepki de Özgür-Der'den geldi. Dernek Twitter'daki kurumsal hesabından bir açıklama yaparak gelişmeye tepki gösterirken Özgür-Der Genel Başkan Rıdvan Kaya da Twitter'dan bir açıklamada bulundu. Bu gelişmenin bir tür devletin fabrika ayarlarına dönmesi anlamına geldiğini belirten Rıdvan Kaya, bu devletçi-milliyetçi atmosfere sürükleyen zemine yönelik eleştiride bulundu.

1459.jpg

1460.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum